H πιο όμορφη εικόνα μετά το απόλυτο χάος...

Πολλές φορές οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καλούνται να πληρώσουν της αμαρτίες και τα λάθη των προϊσταμένων τους. Από διεκπεραιωτές των εντολών, μετατρέπονται σε σάκο του μποξ. Πληρώνουν και ζουν στο πετσί τους την απαξίωση αρκετών πολιτών. Υπάρχουν αστυνομικοί που καταχρώνται την θέση και τη στολή τους, υπάρχουν όμως και αυτοί - και είναι αρκετοί - που μπορεί με μια κίνηση τους «αθόρυβη» να σε κάνουν να αισθανθείς έστω για λίγο περήφανος.

Μια τέτοια στιγμή ήταν το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό. Στο παραλιακό μέτωπο μετά την δεύτερη πορεία που πραγματοποιήθηκε μέσα σε 48 ώρες. Της πρώτης τα αποτελέσματα είναι πλέον γνωστά. Οι κουκουλοφόροι μετέτρεψαν τον παραλιακό σε πεδίο μάχης. Φωτιές, ζημιές, μολότοφ, επιθέσεις και οικογένειες με παιδιά να τρέχουν να γλιτώσουν.

Η δεύτερη μέρα επιφύλασσε μια πιο ήρεμη κατάσταση. Η πορεία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν υπό την συνοδεία αστυνομικών που ήταν επιφορτισμένοι με αντιοχλαγωγικές εξαρτήσεις, μια μεγάλη απόσταση. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχε ο φόβος για πιθανή επίθεση από κουκουλοφόρους. Ωστόσο τελικά όλα κύλησαν ομαλά.

Δίπλα από δεκάδες αστυνομικούς που ήταν εξοπλισμένοι και εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους, δύο παιδιά πήγαιναν ανέμελα περίπατο με το ποδήλατο τους. Όπως άλλα τόσα έπαιζαν στο Μώλο την προηγούμενη μέρα που οι κουκουλοφόροι έδρασαν.

Το ένα παιδί χτύπησε και έπεσε στο έδαφος. Τότε ένας σοβαρός, μαυροφορημένος και εξοπλισμένος αστυνομικός, έτοιμος να δράσει σε περίπτωση επεισοδίων, πήγε αθόρυβα κοντά του για να δει αν χτύπησε. Τον σήκωσε πάνω, είδε το πρόσωπο του και κοίταξε αν ήταν καλά το παιδί. Στη συνέχεια σήκωσε το ποδήλατο του και το οδήγησε στην άκρη για να το τοποθετήσει. Και αφού ξανά ρώτησε το παιδί αν είναι καλά, έφυγε...

Ίσως η πιο όμορφη εικόνα όσοι την παρακολούθησαν στο τέλος ενός χάους…

373408806_688647509355439_1411042617312378479_n (1)

Δειτε Επισης

Η μετάβαση Χαρτσιώτη στο ΤΑΕ για «Δημητρούι», η εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα και τα κακά/καλά ΜΜΕ
Από τους μεζέδες στα λαχματζούν στον Δήμο Λευκωσίας
Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία