Τρέχουν να μαζέψουν τα σπασμένα των επεισοδίων-Στήριξη σε οικογένειες από το Υφυπουργείο Πρόνοιας

Τα σπασμένα τρέχει να μαζέψει η Κυβέρνηση στον απόηχο των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό, αφού η Αστυνομία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να μετατρέψουν το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού σε πεδίο μάχης και να καταστρέψουν περιουσίες αλλοδαπών, να ξυλοκοπούν όποιον βρουν μπροστά τους και να θέτουν παντού φωτιές.

Την ώρα που οι ευθύνες βαραίνουν τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης, με τον Πρόεδρο μάλιστα σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε να αναφέρει πως δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας αλλά και τους πολίτες που την επισκέπτονται, άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να μαζέψουν τα σπασμένα.

Ανάμεσα στους τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση ήταν και πολίτες αραβικής χώρας που έκαναν διακοπές στην Κύπρο, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κυριάκο Κούρο, να δέχεται διάβημα από πρέσβη αραβικής χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Κούρος ανάρτησε φωτογραφία των υπό αναφορά ατόμων, χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους, με ένα άτομο εξ αυτών να κάθεται σε καροτσάκι και να φαίνεται τραυματισμένο. «Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στη χώρα μας», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο κ. Κούρος, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε κι έκανε οικογένεια.

F5FqwUWWQAAaDCr

Την ίδια ώρα, το Υφυπουργείο Πρόνοιας, ανταποκρίθηκε άμεσα στην περίπτωση της γυναίκας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, της οποίας έσπασαν το μαγαζί και δακρύζοντας, διερωτάται σε τι έφταιξε και προκλήθηκαν ζημιές στο κατάστημα της, ενώ την ίδια ώρα, έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένας Ευαγγέλου, στην πλατφόρμα Χ, λειτουργοί του Υφυπουργείου επισκέφθηκαν από την πρώτη στιγμή την ιδιοκτήτρια του καταστήματος η οποία είναι πολύτεκνη με ανήλικα παιδιά. "Το Υφυπουργείο θα στηρίξει οικονομικά τις άμεσες ανάγκες της οικογένειας και θα παράσχει ψυχοκοινωνική στήριξη", ανέφερε η Υφυπουργός στην ανάρτησή της.

Πάντως, συγκεκριμένη ανάρτηση που κάνει επίσης τον γύρο του διαδικτύου, γράφει ότι, «στο πρόσωπο της όλος ο πόνος κάθε ανθρώπου που αναζήτησε ένα καλύτερο αύριο, μία αξιοπρεπή ζωή για εκείνον και την οικογένεια του. Στο πρόσωπο της ο πόνος κάθε ανθρώπου που παλεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στο πρόσωπο της ο πόνος κάθε ανθρώπου που δεν νιώθει ποτέ ευπρόσδεκτος όπου κι αν σταθεί. Στο πρόσωπο της ο πόνος που προκαλεί κάθε ιδεολογία που εναντιώνεται του ανθρώπου και της υπόστασης του».

Σημειώνεται ότι, ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Υφυπουργείου, σε όλες τις περιπτώσεις που ήρθαν εις γνώση του, στον απόηχο των επεισοδίων, αφού λειτουργοί είχαν επισκεφθεί και οικογένειες με ανήλικα παιδιά στην Χλώρακα.

Δειτε Επισης

Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο