Κατά «κάθε είδους ύπουλα σχέδια στην Κύπρο» Τούρκος Βουλευτής αντιπολίτευσης

«Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους ύπουλα σχέδια στην Κύπρο», δήλωσε ο Βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ισλαμιστικού κόμματος Νέα Ευημερία, Ντογάν Μπεκίν.

Πρόσθεσε ότι «τα βήματα της Ελλάδας και της Ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου είναι να μετατρέψουν τους πολίτες της τδβκ σε μειονότητα».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο κ. Μπεκίν, δήλωσε ότι αποδίδουν σημασία στο μήνυμα που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διεθνή κοινότητα για την αναγνώριση της πλήρους ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και ότι η άποψη της Ελλάδας για την Κύπρο από την προοπτική των πολιτικών ασφαλείας της ΕΕ και η αποτυχία της να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη λύση του προβλήματος έχει προκαλέσει αδιέξοδο στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Τα βήματα της Ελλάδας και της Ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου είναι να μετατρέψουν τους πολίτες της τδβκ σε μειονότητα με μια άνιση και άδικη λύση στην ενιαία Κυπριακή φόρμουλα που θα δημιουργηθεί υπό την απόλυτη κυριαρχία της Ε/κ πλευράς με μία ελληνική προσέγγιση», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι προαπαιτούμενο ενός σχεδίου που στόχο έχει την αφαίρεση των νόμιμων δικαιωμάτων που απέκτησε η τουρκική πλευρά μετά το 1974. Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να εξοπλίζει παράνομα τη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο) και οι ΗΠΑ να δημιουργούν ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη με παρόμοιο τρόπο που απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας και να καταργεί το εμπάργκο όπλων στην Ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου».

«Ως Κόμμα Νέα Ευημερία, θα σταθούμε ενάντια σε κάθε είδους ύπουλους σχεδιασμούς που θα γυρίσουν την Κύπρο πίσω στην προ του 1974 περίοδο», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»