Εκδήλωση με παρουσία του Διοικητή της ΚΤΚ από ACEMPI

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει Κυπριακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI) για την οικονομία. Ο Σύνδεσμος προωθεί και να αναπτύσσει τον τομέα του ηλεκτρονικού χρήματος στην Κύπρο ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πέραν της υποστήριξης της επιτυχημένης ανάπτυξης του τομέα, εξετάζοντας και αναλύοντας όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον κλάδο και τις επιπτώσεις τους στα ιδρύματα ατομικά και συλλογικά, ο ACEMPI επικεντρώνεται στην προστασία και εκπροσώπηση των δικαιωμάτων και των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και της διαρκούς επαφής του με τα μέλη και τους πολίτες ευρύτερα, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία απογευματινή εκδήλωση την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στο Residence by Occhio.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης Γεωργούλας, έκανε λόγο για μια νέα εποχή ενώ δήλωσε ότι η άφιξη των ψηφιακών πληρωμών επέφερε σημαντικές αλλαγές, που πέραν της ευκολίας τους, συνεισφέρουν και στην «οικονομική ανάπτυξη» και πως «ενισχύουν την καινοτομία».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) ο οποίος στο πλαίσιο χαιρετισμού του είπε, πως η συνύπαρξη των παραδοσιακών τραπεζών και της ψηφιακής συναλλαγής είναι μια δυναμική που ενισχύει το μέλλον του οικοσυστήματος. Σε αυτή τη σχέση παραδοσιακών τραπεζών και με fintech παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πρόσθεσε.

Ο Διοικητής είπε, ακόμη πως η ψηφιακή πλατφόρμα της ΚΤΚ θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις κυπριακές τράπεζες, καλώντας ταυτόχρονα σε συνεργασία των αρμόδιων μερών με σκοπό την εγκαινίαση ενός βιώσιμου οικοσυστήματος στην Κύπρο με τη δύναμη της καινοτομίας.

Ακολούθησε παρουσίαση του Patrick Papsdorf, Head of Section of Payments Oversight της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν αποτελέσματα έρευνας που επιβεβαιώνουν την επικράτηση των ψηφιακών συναλλαγών έναντι των μετρητών στην ευρωζώνη.

Αναφέρθηκε και στα ρυθμιστικά πλαίσια, όπως ο DORA, ο κανονισμός για τα MiCA και η Οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ.

Πληροφορίες

Οργανωτής: Κυπριακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI)

Χορηγοί: eBOS, Grant Thornton Cyprus, KPMG, PWC Cyprus, VISA

Υποστηρικτές: Ecommbx, G.A.P. Vassilopoulos Group, Koronapay Europe, Profee, Revsto, Sepaga, TFI Markets, payabl.

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus