Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου οι αιγοπροβατοτρόφοι

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν το βράδυ της Πέμπτης οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι σε συγκέντρωση που είχαν στη Χοιροκοιτία κάλεσαν τον Υπουργό Γεωργίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα, ειδικά το χαλούμι, και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Σε δηλώσεις ύστερα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Χοιροκοιτία, ο Γιώργος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, κάλεσε τον Υπουργό Γεωργίας «όπως αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντα του, όπως εφαρμόσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα και να πάψει να καλύπτει με συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένες βιομηχανίες».

Πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων είναι συγκεκριμένα. Πρώτον θα πρέπει να αυξηθεί η ποσόστωση στο αιγοπρόβειο γάλα από το 20% που είναι τώρα, στο 35% τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου και στο 51% τον Ιούνιο που λήγει το μεταβατικό στάδιο», υποδεικνύοντας ότι με βάση την συμφωνία που είχε γίνει στο ΚΕΒΕ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμα ότι στις 18 Οκτωβρίου θα γίνουν κινητοποιήσεις και κάλεσε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους να παραμείνουν ενωμένοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών. «Μέσα σε πνεύμα νηφαλιότητας θα προχωρήσουμε για το ευρύτερο καλό» είπε.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη των Επιτροπών Γεωργίας και Εμπορίου της Βουλής με τους Προέδρους τους Γιαννάκη Γαβριήλ και Κυριάκο Χατζηγιάννη, οι Αγροτικές Οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου με τις επτά ομάδες του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης