Δεν έπεισαν οι απαντήσεις Μιχαηλίδου για τους καθηγητές ιδιωτικών που στελεχώνουν δημόσια

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο σύνδεσμος των ιδιωτικών σχολείων με τις απαντήσεις που έδωσε η υπουργός Παιδείας, όσον αφορά στο γεγονός ότι καθηγητές από ιδιωτικά καλούνται να στελεχώσουν τα δημόσια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη στελέχωση των μονάδων τους, με την Αθηνά Μιχαηλίδου να ζητά πίστωση χρόνου, ώστε να μελετήσει το θέμα. Την ίδια ώρα, ο σύνδεσμος αναμένεται να θέσει τα όσα είπε η υπουργός, στο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, για να λάβει αποφάσεις.

Το γεγονός ότι ακόμη και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών, έχει προκαλέσει δυσφορία στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, καθώς μέλη του προσωπικού τους καλούνται να παρουσιαστούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και να δημιουργείται κενό. Το ζήτημα που προκύπτει από την εν λόγω απόφαση τέθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώπιον της υπουργού Παιδείας, ωστόσο φαίνεται ότι η λύση δεν έχει βρεθεί.

«Μας έχει πει η υπουργός ότι θα κάνει το πάν, θα δει το πρόβλημα, ώστε να γίνονται στο μέλλον, όσο το δυνατό καλύτερα, οι προγραμματισμοί του Υπουργείου για να μην γίνονται τελευταία στιγμή διορισμοί. Μας είπε ότι πρέπει να κάνει καλύτερους προγραμματισμούς και θα προσπαθήσουν να μην επαναληφθεί το θέμα», ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος του συνδέσμου ιδιωτικών σχολείων, Γιώργος Κριτικός.

Εκτός αυτού, η Αθηνά Μιχαηλίδου φαίνεται ότι προσπάθησε να δώσει μία ενδιάμεση λύση, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή, δίνοντας στους αρμόδιους στα ιδιωτικά σχολεία πρόσβαση στους καταλόγους, ώστε όπου δημιουργηθούν κενά, να μπορούν να τα καλύψουν.

«Μας είπε ότι θα μας δώσουν πρόσβαση και στους καταλόγους, ώστε να ξέρουμε κι εμείς, εκεί που φεύγει ένας εκπαιδευτικός, να μπορούμε να προσλαμβάνουμε άλλους καθηγητές. Αυτό δεν είναι λύση στο πρόβλημα και είπε στους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε ξανά συνάντηση, για να ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα και να μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα».

Δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις

Παρά το ότι η υπουργός Παιδείας έδειξε ότι υπάρχει η πρόθεση και η θέληση, για να αλλάξει η κατάσταση, το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η λύση που θα βάλει ένα τέλος στην κατάσταση, έχει δυσαρεστήσει τα ιδιωτικά σχολεία, ο σύνδεσμος των οποίων θα θέσει τα όσα ακούστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας σε συνεδρία που θα έχουν τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια θα έχουν και γενική συνέλευση.

«Δεν μας ικανοποιεί η απάντηση, επειδή δεν μας έδωσε λύση. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι προσπαθεί να βρει λύση. Είναι εν μέρη βοηθητικό αυτό που μας πρότεινε, να δώσει τους καταλόγους στα σχολεία, για να μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις. Στο παρόν στάδιο δεν θα προχωρήσουμε με λήψη μέτρων, τη Δευτέρα έχουμε συνεδρία ως σύνδεσμος και έχουμε ορίσει μετά γενική συνέλευση, για να δούμε πώς προχωρούμε».

Έθεσαν στο τραπέζι και το θέμα της κρατικής χορηγίας

Στο μεταξύ, ο σύνδεσμος των ιδιωτικών σχολείων έθεσε ενώπιον της υπουργού Παιδείας και το θέμα της κρατικής χορηγίας, ένα πάγιο αίτημά του, ως ένα μέτρο στήριξης του κράτους προς την ιδιωτική εκπαίδευση, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό.

«Η υπουργός μας είπε θα το δει με το Υπουργείο Οικονομικών και ταυτόχρονα θα δει τι γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για την ιδιωτική εκπαίδευση. Θα δούμε πώς προχωρούμε, επειδή είναι θέμα που είχε συζητηθεί και στη Βουλή και μας είπε ότι θα είναι πιο ενημερωμένη, για να δούμε πώς προχωρούμε».

Δειτε Επισης

Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων