Καλεί το ΥΠΑΝ σε απόδοση ευθυνών ο Τρυφωνίδης για το περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες «εκεί και όπου αναλογούν» σε σχέση το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε μαθήτρια μέσα στην τάξη, το οποίο κατήγγειλε.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ αναφορικά με το συμβάν με τη μαθήτρια, είπε πως όταν δεν αποδίδονται οι ευθύνες «δεν στέλνονται τα ορθά μηνύματα».

Σημείωσε επίσης ότι η αποτελεσματική διερεύνηση ενός περιστατικού όπως αυτό που κατήγγειλε θα συμβάλει στην «ορθή διάγνωση των αιτίων» και τη λήψη μέτρων πρόληψης.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι εάν το Υπουργείο Παιδείας απέδιδε τη δέουσα σημασία πιθανόν να αποφευγόταν το νέο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό, που σημειώθηκε στο ίδιο σχολείο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Τρυφωνίδη με αφορμή ξυλοδαρμό μαθητών από συμμαθητές τους σε σχολείο της Λευκωσίας πως ο ίδιος είχε καταγγείλει πέρσι σεξουαλική παρενόχληση, στο ίδιο σχολείο, σε μαθήτρια μέσα στην τάξη από εξωσχολικούς και ενδοσχολικούς και πως το θέμα «κατέληξε στα μαλακά», ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η υπόθεση αυτή είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 17 Μαΐου 2022 με εμπλεκόμενους τρεις ανήλικους, την παραπονούμενη και δυο άλλους.

Πρόσθεσε πως η υπόθεση διερευνήθηκε άμεσα και αφού ολοκληρώθηκε η διερεύνησή της στάληκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το αδίκημα το οποίο προέκυπτε στη βάση της διερεύνησης αφορούσε άσεμνη επίθεση, ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Στις 4/7/2022, συνέχισε, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, λόγω της ηλικίας των κατηγορουμένων αλλά και του ότι δεν απασχόλησαν ξανά την Αστυνομία να τους γίνει παρατήρηση από τον Αστυνομικό Διευθυντή, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου 55 (Ι)/2001 όπως και έγινε.

Σημειώνεται πως ο νόμος αυτός αφορά στην εγκαθίδρυση συστήματος ποινικής δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά που βρίσκονται σε σύγκρουση με τον νόμο.

Περαιτέρω δόθηκαν οδηγίες όπως η συγκεκριμένη υπόθεση παραμείνει σε εκκρεμότητα για ένα χρόνο, είπε ο κ. Ανδρέου. Ο χρόνος έληξε στις 4/7/2023 οπότε η υπόθεση ταξινομήθηκε.

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων