Οικονομική στήριξη των φοιτητών που πλήγηκαν από τις πλυμμήρες στην Ελλάδα ζητά η ΠΟΦΕΝ

Επιστολή προς τα Υπουργεία Παιδείας, Εξωτερικών και Οικονομικών της Κύπρου για την άμεση και επιβεβλημένη οικονομική στήριξη των φοιτητών σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν λόγω των πλημμυρών στην Ελλάδα, αλλά και την λήψη μέτρων που αφορούν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, απέστειλε η Γενική Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ, διαφαίνεται ότι οι περιοχές οι οποίες επηρεάστηκαν αφορούν τη Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα που ανήκουν στη περιφερειακή ενότητα του Νομού Θεσσαλίας αλλά και τη πόλη του Βόλου που ανήκει στη περιφερειακή ενότητα του Νομού Μαγνησίας.

Η πόλη του Βόλου ζει μια νέα τραγική περίοδο μετά τη καταστροφική κακοκαιρία «Daniel» που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες και ζημιές. Εντός είκοσι ημερών, η πόλη χτυπιέται από νέα κακοκαιρία «Elias» και η ΠΟΦΕΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η Γενική Γραμματεία σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου ενημερώθηκε για τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν εδώ και αρκετό καιρό.

«Με βάση τις ανάγκες των φοιτητών μας η Ομοσπονδία απηύθυνε επιστολή προς τα Υπουργεία Παιδείας, Εξωτερικών και Οικονομικών της Κύπρου για την άμεση και επιβεβλημένη οικονομική στήριξη των φοιτητών σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, αλλά και την λήψη μέτρων που αφορούν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις», προσθέτει.

Δυστυχώς, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΦΕΝ, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση παρά μόνο από τον μορφωτικό ακόλουθο της Κύπρου στην Ελλάδα, ο οποίος ανταποκρίθηκε και προωθεί την επίτευξη των αιτημάτων της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΦΕΝ ζητεί άμεση καταγραφή όλων των Κυπρίων που φοιτούν ή διαμένουν στον Βόλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, άμεση οικονομική στήριξη, επικοινωνία με τα Πανεπιστήμια Μαγνησίας και Θεσσαλίας για παράταση των εγγραφών στις σχολές, παράταση της εξεταστικής περιόδου ή τη διεξαγωγή της διαδικτυακά.

«Ως Ομοσπονδία είμαστε στη διάθεση όλων των πληγέντων για βοήθεια ανά πάσα στιγμή. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να προωθούμε τις προτάσεις μας οι οποίες θα βοηθήσουν άμεσα και έμπρακτα τους φοιτητές μας», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συμφωνία συνεργασίας Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με το ογκολογικό νοσοκομείο Royal Marsden Hospital στο Λονδίνο
Έστησε εργαστήριο για καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι του στη Ρόδο
Άνεμοι και μεμονωμένες βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Δεκαοκτώ χρόνια με πολλαπλή σκλήρυνση-«Ξύπνησα ένα πρωινό και δεν έβλεπα, νόμιζαν θα μείνω ανάπηρη»
Το deja vu του 2019, ο καλπασμός του ΕΛΑΜ και η παρακμή των παραδοσιακών κομμάτων
Στις κάλπες οι δάσκαλοι, εκλέγουν τη νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ-Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά θέματα
Οι τρεις μάχες των Ευρωεκλογών, η θολή εικόνα και η μη τυπική εκλογική συμπεριφορά
Προετοίμασαν το έδαφος για εμπλοκή ΠτΔ στη διαμάχη Ελεγκτή και Εισαγγελέα-Αναδεικνύεται ξανά το διπλό καπέλο
Κορυφαία πρόκληση για την ΑΗΚ η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και η μείωση ρύπων
Με συμφωνία τριών σημείων, διασφαλίζεται το εργασιακό μέλλον των 69 υπαλλήλων της Kition-Τι προβλέπει