Οικονομική στήριξη των φοιτητών που πλήγηκαν από τις πλυμμήρες στην Ελλάδα ζητά η ΠΟΦΕΝ

Επιστολή προς τα Υπουργεία Παιδείας, Εξωτερικών και Οικονομικών της Κύπρου για την άμεση και επιβεβλημένη οικονομική στήριξη των φοιτητών σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν λόγω των πλημμυρών στην Ελλάδα, αλλά και την λήψη μέτρων που αφορούν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, απέστειλε η Γενική Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ, διαφαίνεται ότι οι περιοχές οι οποίες επηρεάστηκαν αφορούν τη Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα που ανήκουν στη περιφερειακή ενότητα του Νομού Θεσσαλίας αλλά και τη πόλη του Βόλου που ανήκει στη περιφερειακή ενότητα του Νομού Μαγνησίας.

Η πόλη του Βόλου ζει μια νέα τραγική περίοδο μετά τη καταστροφική κακοκαιρία «Daniel» που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες και ζημιές. Εντός είκοσι ημερών, η πόλη χτυπιέται από νέα κακοκαιρία «Elias» και η ΠΟΦΕΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η Γενική Γραμματεία σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου ενημερώθηκε για τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν εδώ και αρκετό καιρό.

«Με βάση τις ανάγκες των φοιτητών μας η Ομοσπονδία απηύθυνε επιστολή προς τα Υπουργεία Παιδείας, Εξωτερικών και Οικονομικών της Κύπρου για την άμεση και επιβεβλημένη οικονομική στήριξη των φοιτητών σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, αλλά και την λήψη μέτρων που αφορούν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις», προσθέτει.

Δυστυχώς, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΦΕΝ, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση παρά μόνο από τον μορφωτικό ακόλουθο της Κύπρου στην Ελλάδα, ο οποίος ανταποκρίθηκε και προωθεί την επίτευξη των αιτημάτων της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΦΕΝ ζητεί άμεση καταγραφή όλων των Κυπρίων που φοιτούν ή διαμένουν στον Βόλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, άμεση οικονομική στήριξη, επικοινωνία με τα Πανεπιστήμια Μαγνησίας και Θεσσαλίας για παράταση των εγγραφών στις σχολές, παράταση της εξεταστικής περιόδου ή τη διεξαγωγή της διαδικτυακά.

«Ως Ομοσπονδία είμαστε στη διάθεση όλων των πληγέντων για βοήθεια ανά πάσα στιγμή. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να προωθούμε τις προτάσεις μας οι οποίες θα βοηθήσουν άμεσα και έμπρακτα τους φοιτητές μας», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ
Χειροπέδες σε δύο για σοβαρά αδικήματα στην επ. Αμμοχώστου, καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο (pic)
«Η 1η Απριλίου κορυφαία στιγμή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας »
Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πάφος-Ομόνοια (pics)
Παριστάνουν τους λογιστές και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Περίπου 1.291.000 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως από οδικές συγκρούσεις στην ΕΕ
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Αυξημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2025-Οι θετικές ενδείξεις και ο στόχος της Κυβέρνησης