Moνόλεπτη σιγή στη Βουλή για Ξ. Καλλή και Π. Ελευθερίου

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ξενοφώντα Καλλή και Πέτρου Ελευθερίου.

Ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας εξήρε το έργο του Ξενοφώντα Καλλή ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Υπηρεσία Αγνοουμένων, της οποίας διετέλεσε και προϊστάμενος, ενώ είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος του Ελληνοκυπρίου εκπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, καθώς και ως σύμβουλος του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.

Είπε ότι από την πρώτη στιγμή αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια για την ανεύρεση και ταυτοποίηση των αγνοουμένων της Κύπρου και με την αφοσίωση στο έργο του και την επιμονή του ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν, ώστε το θέμα των αγνοουμένων να αντιμετωπίζεται καθαρά ως ανθρωπιστικό, "με επιστημονική μεθοδολογία, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προπαγανδιστικά στρατηγήματα". 

"Πέρα από τον επαγγελματισμό που τον χαρακτήριζε, η προσέγγισή του ήταν πάντοτε ανθρώπινη, με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις οικογένειες των αγνοουμένων, με αποτέλεσμα να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από όλους, και Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.  Εργάστηκε σκληρά, αθόρυβα και προ πάντων αποτελεσματικά, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του προς τον ιερό αυτό σκοπό", ανέφερε.

Ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε και στον αδόκητο θάνατο εν ώρα καθήκοντος σε ηλικία πενήντα ετών του αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου.

Είπε ότι ο Πέτρος Ελευθερίου εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου στις 2 Οκτωβρίου 1998, υπηρέτησε σε διάφορα πόστα της Αστυνομίας, με τελευταίο τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, και πάντοτε διακρινόταν για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

"Η προσήλωση στο καθήκον, η ανιδιοτέλεια και το θάρρος του Πέτρου Ελευθερίου θα παραμείνουν ως παράδειγμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας εν ώρα υπηρεσίας", ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας