Λύση στο Κυπριακό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο υποστηρίζει η Σερβία

Τη σταθερή θέση της χώρας του στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dačić.

Ο Σέρβος αξιωματούχος δέχθηκε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ομάδας Φιλίας Κύπρου–Σερβίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ολοκληρώνει την επίσκεψή της στο Βελιγράδι.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Χάρη Γεωργιάδη (επικεφαλής) και τα Μέλη Μάριο Μαυρίδη (Αναπλ. Πρόεδρος), Γιώργο Λουκαΐδη, Γιώργο Κουκουμά και Χρίστο Ορφανίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν την Κύπρο και τη Σερβία και εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση που τηρεί η Σερβία στο κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο διεθνές δίκαιο, η οποία καθορίζει και την προσέγγισή τους σε ζητήματα μείζονος σημασίας. Επαναβεβαίωσε ακόμα την ξεκάθαρη θέση αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Ο κ. Dačić εξέφρασε την εκτίμησή του για την αταλάντευτη στήριξη της Κύπρου στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και τον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας και επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας του στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Προέβη δε σε ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο βόρειο Κόσοβο.  

Περαιτέρω, κατά τη συνάντηση σημειώθηκαν οι σημαντικές προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σερβίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι Κύπριοι βουλευτές παρακάθησαν χθες σε γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας  Pantić Pilja και σε δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Stefanović προς τιμή της αντιπροσωπίας, στην παρουσία μελών των δύο επιτροπών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας