Τρίμηνη μείωση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης προωθεί η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση θα υπογράψει σήμερα συμφωνία με ενώσεις παραγωγών και με σούπερ μάρκετ της χώρας με στόχο την μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως του τομέα των τροφίμων.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι τιμές πρόκειται να μειωθούν από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του έτους κατά μέσο όρο κατά 10%. Οι «συγκρατημένες τιμές» θα ισχύσουν για τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου, και υπολογίζεται ότι κάθε νοικοκυριό της χώρας θα εξοικονομήσει συνολικά μέχρι 150 ευρώ. Σε μειωμένη τιμή θα πωλούνται, μεταξύ άλλων, το κρέας, το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το ρύζι, αλλά και πάνες για μωρά και φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ξεχωρίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, χάρη σε ένα ειδικό αυτοκόλλητο, με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Στα σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να στηρίξουν την όλη πρωτοβουλία, συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες Pam, Conad, Tigre, Esselunga, Carrefour, Familia και Lidl.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Θολή απάντηση από τη Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ για τους ομήρους-Ζητά τροποποιήσεις και ανταλλάγματα
Iσραήλ για Ιράν-«Είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει το πυρηνικό πρόγραμμά του»
Διαδηλωτές στη Βουλγαρία δηλώνουν κατά του ευρώ-Tάσσονται υπέρ της διατήρησης του λεβ
ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία σήκωσε γυμνή φωτογραφία της μπροστά σε ολόκληρο το κοινοβούλιο
BINTEO: Τουρίστας πήδηξε φράκτη και κατέστρεψε δύο από τα αγάλματα του φημισμένου Πήλινου Στρατού
Άραβες Υπουργοί καταγγέλλουν απαγόρευση Ισραήλ για μετάβαση στην Δυτική Όχθη
Έντονη λύπη εκφράζει η Κομισιόν για την ανακοίνωση Τραμπ για αύξηση δασμών στο χάλυβα
Στα άκρα η Αμερική για τη συμμετοχή τρανς αθλήτριας σε σχολικούς αγώνες-«Το παιδί μου δεν είναι απειλή»
Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτήριο στη Γερμανία-Δύο νεκροί (pics)
Εντός της ημέρας η απάντηση Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ-Στον αέρα το αντάλλαγμα της ανθρωπιστικής βοήθειας