Στην παρουσία Μέτσολα και Δένδια η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Στην παρουσία, μεταξύ άλλων επισήμων, της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 63ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Η παρέλαση θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ και θα αρχίσει στις 11 π.μ. Σ΄ αυτήν θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα, πεζοπόρα τμήματα, καθώς επίσης και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, πριν από την έναρξή της θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Θα ακολουθήσει έπαρση της σημαίας, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Στην παρέλαση, ως επίσημη προσκεκλημένη του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμη πως η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, τον οποίο θα συνοδεύσει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και αυτή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία κοινού.

Δειτε Επισης

Αριστοτέλους: Αναβαθμίζοντας τη στρατηγική υπόσταση, θωρακίζουμε κρατική οντότητα
Επισκέψεις Προέδρου στις Βαλτικές χώρες, αρχή με επίσημη επίσκεψη στη Λετονία
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Καταδίκη και απόρριψη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού Τουρκίας από το ΥΠΕΞ-Περιλαμβάνει περιοχές της ΑΟΖ
Προσπάθειες Κύπρου με χώρες της περιοχής για αποκλιμάκωση-«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη η κατάσταση»
Όζτουρκλερ: Η Μόρφου δεν θα αποτελέσει ξανά αντικείμενο παζαρέματος, δεν θα δώσουμε ούτε πετραδάκι
«Η επίσκεψη Μόντι επιβεβαιώνει το στρατηγικό όραμα της Ινδίας για εμβάθυνση της συνεργασίας»
Ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ ζήτησε η Κύπρος-«Οφείλει να διαμορφώσει σαφή θέση και να αναλάβει ενεργό ρόλο»
Υπ. Παιδείας: Φάρος πορείας το παράδειγμα των αγωνιστών του 1955-59
Η απόφαση ΕΔΑΔ για περιουσίες στο επίκεντρο συζήτησης στη «βουλή»