«Άλλος ο ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle»

Αιχμηρές ατάκες για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη επιφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι σκέψεις του είναι με την Εύβοια και τον Βόλο όπου πλήττονται από την κακοκαιρία. «Η σκέψη μας σήμερα είναι στο Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια. Το κράτος είναι παρών μαζί με τους κατοίκους και θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματός της». «Μέσα σε τρεις μήνες οι δεσμεύσεις μας γίνονται ήδη πραγματικότητα, 7 νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί, οι συμπατριώτες μας από εξωτερικό μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους χωρίς περιορισμό, αυξάνονται οι μισθοί 700.000 δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια, έρχονται νέες αυξήσεις στους συνταξιούχους από 1/1/24, τον Απρίλιο έρχεται η τέταρτη αύξηση κατώτατου μισθού, δίνουμε τη δυνατότητα για δεύτερη εργασία με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», σημείωσε. Επίσης, επισήμανε ότι πλέον υπάρχουν «μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Προκειμένου να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα τόνισε ότι «όπως στην προηγούμενη τετραετία είχαμε το μεταναστευτικό και την πανδημία, έτσι θα γίνει και τώρα, θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι. Σε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και ανθεκτική, με τη μεγάλη εικόνα να δείχνει ένα κράτος που κατέκτησε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα., εθνικό στόχο που έγινε πράξη με μεγάλη προσπάθεια. Παράλληλα, έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ρεκόρ τουρισμού, περιορισμό της ανεργίας. Είμαστε μια χώρα που μπορεί πια να αντιστέκεται και να μένει όρθια στις απρόβλεπτες αντιξοότητες. Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε στα λάθη του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που εγγυάται την σταθερή πορεία του τόπου. Πυξίδες μας οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και οδικός χάρτης για το 2024 που παρουσίασα στη Θεσσαλονίκη».

Προσέθεσε με νόημα ότι «η ακρίβεια κάποια στιγμή θα υποχωρήσει, όμως οι αυξήσεις στο εισόδημα και οι μειώσεις φόρων θα μείνουν. Σκεφτείτε που θα ήμασταν σήμερα, αν είχαμε να διαχειριστούμε τις κρίσεις με την οικονομία του 2019. Η οικονομική μας πολιτική ενίσχυσε δημοσιονομική θέση χώρας και ταυτόχρονα εξασφάλισε στην πατρίδα μας σημαντικούς πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους».

Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη θύμισε ότι ο νέος αρχηγός δεν θα είναι στη Βουλή. «Θα απουσιάσουν οι συγκεκριμένες θέσεις οι απαντήσεις σε επίπεδο αρχηγού, αλλά αυτό θα κληθούν να το υπηρετήσουν εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο Παππάς και ο Πολάκης. Και θα έχει ενδιαφέρον αν δούμε πώς θα εκφέρει νέο λόγο από παλιές βραχνιασμένες φωνές, πώς θα οικοδομηθεί από τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε. Σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή του αρχηγού όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι ποθώντας την εξουσία και με την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτέλεσμα αντί για δημαγωγία με καινούργιες λέξεις. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», πρόσθεσε.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Σκηνικό έντασης στην Κάσο έστησε η Τουρκία-Εξέδωσε NAVTEX και απέστειλε πλοία στην περιοχή
Σε «lockdown» οι κάτοικοι της Σαντορίνης λόγω... υπερτουρισμού
Πυρετός διπλωματικών διαβουλεύσεων μετά το σκηνικό έντασης στην Κάσο-Σε επιφυλακή η Ελλάδα
Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαχτσελί-«Ο Δένδιας είναι σε παραλήρημα και η Βανδή είναι ασεβής»
Κλιμακώνει την ένταση ανοικτά της Κάσου η Τουρκία με πέντε πολεμικά πλοία
Κρύβονται και αναζητούν σασμό οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό-Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του
Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι-Τελευταία ελπίδα των συγγενών των θυμάτων το Εφετείο
Την ΑμεΑ πρωταθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη παρέσυρε και εγκατέλειψε 36χρονος στην Ελλάδα
Βίντεο δείχνει πώς ξεκίνησε το άγριο επεισόδιο με θύμα Ελληνοκαναδό στην Κρήτη-Το τσιγάρο που άναψε τη «φωτιά»
Αλιευτικό σκάφος έπεσε πάνω σε τουριστικό στο λιμάνι Καβάλας-Τρία άτομα συνελήφθησαν