Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος-«Η Κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα του Λήδρα Πάλας»

Η Κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα του Λήδρα Πάλας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, μετά από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, με θέμα τη διαμονή των ειρηνευτών στο Λήδρα Πάλας, στο Προεδρικό, την Πέμπτη.

Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «κατά περιόδους η Αρχιεπισκοπή, ως ο κύριος μέτοχος του Λήδρα Πάλας, έχει συναντήσεις με τον εκάστοτε Πρόεδρο». Έκανε λόγο για πολλά προβλήματα που δημιουργούνται για το ξενοδοχείο λόγω της κατοχής. «Βρήκαμε πλήρη κατανόηση, θα εξεταστούν τα θέματα και θα ενημερωθούμε στην κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το ξενοδοχείο θα επιστρέψει στην κυριότητα της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι μέσα στα θέματα που εξετάστηκαν στη συνάντηση και που θα εξεταστούν και από το Προεδρικό και από τα Ηνωμένα Έθνη. «Αν τα Ηνωμένα Έθνη παραμείνουν εκεί, θα παραμείνουν εκεί», σημείωσε. «Αυτά τα θέματα θα τα δουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος σφαιρικά. Θα έχουμε ξανά διαβουλεύσεις και θα ξανασυναντηθούμε», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ανάγκες που καλείται να καλύψει η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος υπέδειξε ότι «είναι διάφορα τα επίπεδα που εξετάζει η Εκκλησία», προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο τα οικονομικά, είναι και τα εθνικά και άλλα που δεν μπορούν να συγκρίνονται με τους ίδιους όρους».

Μιλώντας για τη σχέση του Λήδρα Πάλας με το εθνικό θέμα, είπε ότι το ξενοδοχείο «είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή». «Έχουμε και κατεχόμενες περιουσίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα πάντα χαρίζονται στην κατοχή». υπογράμμισε. «Συζητήσαμε διάφορα θέματα για τα οποία αναμένουμε την απάντηση της Κυβέρνησης για να ξανασυναντηθούμε», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τον τρόπο χρήσης του ξενοδοχείου σε περίπτωση ανάκτησής του από την Εκκλησία, είπε ότι «όταν θα έχουμε αυτήν την απάντηση, θα τα ξαναπούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση αν στη συνάντηση συζητήθηκαν οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον Πρόεδρο, προσθέτοντας πως ό,τι είπαν «ήταν σε προσωπικό επίπεδο».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Ζήτησε να μην γίνουν εδαφικά δώρα στον Πούτιν ο Ζελένσκι-«Όλοι θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»
Πέντε οι νεκροί του μπλακάουτ στην Ισπανία-Ανάμεσά τους γονείς και γιος
Ανήλικος δέχθηκε επίθεση σε πάρκο από κουκουλοφόρους σε πάρκο-Συνελήφθη 16χρονος
Μπαχρέιν και Κυπριακή Δημοκρατία προωθούν συνεργασία και διμερείς σχέσεις
Σύγκρουση δύο οχημάτων και μοτοσικλέτας στην Πάφο-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Επανεμφανίστηκε με σφοδρή επίθεση η Πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ-«Ο Σιζόπουλος συνεχίζει την καταστροφική πορεία»
Χρήσιμη χαρακτηρίζει την έκθεση της Ελεγκτικής το Υπουργείο Γεωργίας για το υδατικό-«Προτεραιότητα η μόνιμη επίλυση»