Τουριστικοί παράγοντες από δέκα χώρες θα φιλοξενηθούν στα κατεχόμενα

Ταξιδιωτικοί πράκτορες από 10 διαφορετικές χώρες και 2 ηπείρους που συνδέονται με το δίκτυο πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών, θα φιλοξενηθούν στα κατεχόμενα στο πλαίσιο της προώθησης του ψευδοκράτους ως τουριστικού προορισμού, ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου χθες ο «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η φιλοξενία των πρακτόρων θα γίνει τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και τη διοργάνωση ανέλαβε το «υπουργείο τουρισμού» με συνεργαζόμενους φορείς τις Τουρκικές Αερογραμμές και τις επαγγελματικές ενώσεις τουριστικών πρακτόρων (KITSAB), ξενοδόχων KITOB), ξεναγών (KITREB) και ιδιοκτητών εστιατορίων (RESBİR.

Η συνεργασία για την προβολή της «χώρας» αποτελεί μια υποδειγματική κίνηση, ανέφερε ο κ. Ατάογλου λέγοντας ότι σχεδιάζουν να φιλοξενούν εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων Δευτέρα με Πέμπτη κάθε εβδομάδα τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο Ερόλ Σενόλ, αντιπρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών στη Μέση Ανατολή και στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι έχουν αφιερώσει σημαντικό χρόνο στο τι μπορεί να γίνει για να αναδειχθεί η πολιτιστική διάσταση του ψευδοκράτους. Έφεραν επτά μεγάλα γραφεία προκειμένου να δημιουργήσουν πολιτιστικά έργα για τη «βόρεια Κύπρο», πρόσθεσε, και συνειδητά κατευθύνθηκαν σε χώρες με δυνατότητες όπως η Αγγλία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Τσεχία.

Δειτε Επισης

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ
Το καλοκαίρι του 2024 τίθεται σε εφαρμογή το e-kalathi-Ποια προϊόντα θα επιλεγούν
Παραμένει συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού-Αναμένονται χιόνια στο Τρόοδος
Με το σταγονόμετρο οι μειώσεις στις τιμές του κρέατος-Οι διακυμάνσεις στις τιμές
Κάθε σπίτι και ένας άρρωστος-Αυξημένα τα περιστατικά λοιμώξεων
Έξι αναφορές στον ΟΣΑΚ κατά ιατρικού προσωπικού σε ένα μήνα-Οργή για τον ασθενή που άφησαν σε αποθήκη
Κανονικά όλες οι σχολικές διαδρομές στη Λευκωσία τη Δευτέρα
Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων