Θέτουν ξανά θέμα αποκλεισμού τα Κέντρα Αποκατάστασης-«Απαράδεκτο οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση»

Εκ νέου έκκληση προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας όπως άρει τον «άδικο αποκλεισμό» των μελών του από τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης και αποθεραπείας μέσω του ΓεΣΥ, απευθύνει ο Σύνδεσμος Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας (ΣYΚΕΑΑ).

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΚΕΑΑ καλεί τον ΟΑΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), να εξεύρουν άμεσα τρόπους, για αγορά υπηρεσιών και από τον Σύνδεσμο, διασφαλίζοντας τα ελάχιστα ποιοτικά κριτήρια, τα οποία είναι κοινά για όλους όσοι παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Ο ΣYΚΕΑΑ κάνει λόγο για «κατάφορη αδικία» εις βάρος του, μετά την απόφαση του ΟΑΥ να υπογράψει συμβάσεις με συγκεκριμένα νοσηλευτήρια, «χωρίς καμία αιτιολόγηση και μάλιστα πριν ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία από τη Βουλή».

Τη θέση του ΣYΚΕΑΑ ότι «ο αποκλεισμός των μελών του από τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον ΟΑΥ, επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντα και την ευημερία των ίδιων των ασθενών, οι οποίοι πλέον έχουν περιορισμένες επιλογές πρόσβασης σε υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας, μέσω του ΓεΣΥ», φαίνεται να συμμερίζεται και ο ΟΣΑΚ, ο οποίος με επιστολή του καλεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση του.

«Είναι απαράδεκτο οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης με τα οποία ακόμα και το Υπουργείο Υγείας είχε στο παρελθόν συνεργασία και να περιορίζει τις επιλογές τους σε κέντρα που δημιουργήθηκαν πολύ πρόσφατα, αποκλείοντας καταξιωμένα κέντρα αποκατάστασης στον τομέα τους, τα οποία λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια», αναφέρει στην επιστολή του ο ΟΣΑΚ.

Το θέμα των «ισότιμων και δίκαιων όρων πρόσβασης των μελών του ΣYΚΕΑΑ στο ΓεΣΥ», συζήτησε ο Σύνδεσμος σε πρόσφατη συνάντηση του με την Υπουργό Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, υποδεικνύοντας πως η «παράταση της αδικίας» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ολιγοπωλιακού και αναξιοκρατικού καθεστώτος, αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Η άμεση άρση της αδικίας αυτής», τονίζει ο ΣYΚΕΑΑ, «θα συμβάλει στην ενίσχυση των κινήτρων για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς όφελος των ασθενών, στη μεγιστοποίηση των επιλογών και τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασφαλιζομένων/ασθενών, στη μείωση τους κόστους των εν λόγω υπηρεσιών, στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών του καθώς και στην προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλύτερα αποτελέσματα στους μέσους όρους στις Παγκύπριες-Εν αναμονή ανακοινώσεων για θεματοθέτες
Επανήλθε ο ΠτΔ για την προαναγγελία τολμηρών αποφάσεων για Κυπριακό-«Δεν χαρίζω σπιθαμή κατεχόμενης γης»
Καμάλα Χάρις vs Ντόναλντ Τραμπ-Θα μπορέσει η Εισαγγελέας να τον νικήσει, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Γ. Γεραπετρίτης: To Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την Ελλάδα, η Τουρκία έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή
Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης συγχαίρουν μαθητές που εξασφάλισαν θέσεις
Μεγάλα ελλείμματα στην προδημοτική εκπαίδευση και φροντίδα υποστηρίζουν οι συντεχνίες
Θλίψη Υφυπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του Άντη Ροδίτη
Περηφάνεια, συγκίνηση, χαρά-Οι άριστοι των αρίστων στον REPORTER για το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες
Νεκρή 64χρονη που υπέστη θερμοπληξία-Νοσηλεύονται άλλα τρία πρόσωπα, ανάμεσα τους μια 25χρονη
Στην Κύπρο δύο πεντάρια του Τζόκερ-Το ποσό που κέρδισαν