Σχέδιο ηλεκτροδότησης ΗΒ με καλώδια από Αίγυπτο μέσω Ελλάδας, σύμφωνα με τη Telegraph

Αναφορά σε σχέδια εγκατάστασης υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέουν την Αίγυπτο με την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και θα μεταφέρουν ενέργεια από ηλιακές φάρμες και αιολικά πάρκα της βόρειας Αφρικής μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει ρεπορτάζ της Daily Telegraph.

Όπως αναφέρεται, οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιαστούν σε συνέδριο της εταιρείας ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων Rystad στο Λονδίνο σήμερα. 

Η αυξημένη ζήτηση ανανεώσιμης ενέργειας από την Ευρώπη οδηγεί στην ανάπτυξη υποδομών όπως οι φάρμες ηλιακής ενέργειας στην αιγυπτιακή έρημο και τα αιολικά πάρκα κοντά στη διώρυγα του Σουέζ, που συνολικά αναμένεται να παράγουν 10 γιγαβάτ ενέργειας, χονδρικά δηλαδή ενέργεια ίση με αυτή που παράγουν δέκα σταθμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ενέργεια αυτή θα φτάνει στην Ευρώπη με καλώδιο μήκους 965 χιλιομέτρων που θα καταλήγει στην Αττική.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Rystad, περίπου το 1/3 της μεταφερόμενης ενέργειας θα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και το υπόλοιπο θα εξάγεται στην Ευρώπη.

«Το αξίας 3,7 δισεκατομμυρίων λιρών έργο αναπτύσσεται από τον όμιλο Κοπελούζου, μια ελληνική εταιρεία, σε σύμπραξη με την Infinity, μία αιγυπτιακή επιχείρηση που έχει αναπτύξει ηλιακές φάρμες σε διάφορες περιοχές», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι σχεδιάζεται παράλληλα η κατασκευή τεσσάρων καλωδίων από το Μαρόκο απευθείας προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα