Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας

Αίσια ήταν η κατάληξη για τον μικρό Μάριο, που φοιτά στην Α' Τάξη στο Λύκειο Αραδίππου και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστική διπληγία και έχει ανάγκη από σχολικό συνοδό, αφού με παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μηχαηλίδου, το θέμα έχει επιλυθεί και τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοδού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, που ήταν και αυτός που έφερε στη δημοσιότητα το ζήτημα που είχε προκύψει, εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στις προσπάθειες για να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα ο κος Πασιουρτίδης έγραψε, «έχω ενημερωθεί σήμερα το πρωί, από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, ότι το θέμα αναφορικά με τον συνοδό για τον Μάριο, έχει επιλυθεί και τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοδού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μάριου κατά τις σχολικές ώρες».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια, τόσο την Υπουργό Παιδείας, όσο και τις λειτουργούς του Υπουργείου, Παναγιώτα Χρυσοστόμου και την Όλγα Παπαδήμου, οι οποίες ασχολήθηκαν και έτρεξαν το θέμα μόλις το έθεσα ενώπιόν τους.

Επίσης πολύ σημαντική ήταν η συμβολή τόσο της Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Λάρνακας - Αμμοχώστου, Ειρήνης Χατζηλουκά Μαυρή, όσο και της Συνδετικής Λειτουργού Μέσης Εκπαίδευσης, Μαρινέλλας Παπαμάρκου Θεοδώρου, οι οποίες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του όλου ζητήματος», αναφέρει στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όσο έντονοι είμαστε ενίοτε στην κριτική μας για θέματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, αλλά τόσο αφειδώλευτοι οφείλουμε να είμαστε όταν πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε αυτούς που εργάζονται για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των πολιτών. Πολύ σύντομα, ο Μάριος θα έχει όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζεται για να μπορεί να απολαμβάνει την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης, που είναι αναγκαία, για να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρά του», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση