Ριπές κατά Κυβέρνησης από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ-Καταγγέλλουν συνεχείς αστοχίες και εξευτελισμό των θεσμών

Για προχειρότητα και ευθυνοφοβία κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ, σχολιάζοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου από τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Σε μια ασυνήθιστα έντονη γλώσσα, η Πινδάρου κάνει λόγο για «συνεχείς αστοχίες και λάθη», τα οποία, όπως υποστηρίζει, δείχνουν αδυναμία διαχείρισης. Περαιτέρω, ο ΔΗΣΥ ζητά πειστικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την απόφαση για τις υπερωρίες.

«Η παραίτηση Δόξας Κωμοδρόμου, χωρίς πειστικές απαντήσεις και επεξηγήσεις από την κυβέρνηση, δεν παραγράφει τις ευθύνες που υπάρχουν σε ψηλότερα επίπεδα. Ούτε η απλή αναγνώριση ενός «λάθους» συνιστά αποκατάσταση του δημόσιου αισθήματος από την τεράστια πρόκληση για καταβολή υπερωριών σε αξιωματούχους», αναφέρει ο ΔΗΣΥ.

«Είναι τέτοιες ενέργειες που προκαλούν αποστροφή προς τους θεσμούς και την πολιτική, με ανεπανόρθωτες συνέπειες. Γι’ αυτό θεωρούμε πως απαιτείται πλήρης διερεύνηση σε ό,τι αφορά τη λήψη πολιτικής απόφασης για το θέμα των υπερωριών και δημόσια απολογία για τη ζημιά που προκλήθηκε. Οι πολίτες επιθυμούν πειστικές απαντήσεις», τονίζει.

«Οι όλοι χειρισμοί για το θέμα δεικνύουν προχειρότητα και ευθυνοφοβία. Οι συνεχείς αστοχίες και τα λάθη δεικνύουν επίσης αδυναμία διαχείρισης που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία», καταλήγει ο ΔΗΣΥ.

«Χριστοδουλίδης και Λετυμπιώτης κρύβονται»

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η τοποθέτηση του ΑΚΕΛ, το οποίο, ωστόσο, φωνάζει γι’ αυτό το θέμα εδώ και αρκετές ημέρες. «Ούτε υψηλό πήχη πολιτικού ήθους, ούτε αίσθημα ευθύνης φανερώνει το γεγονός ότι οι κ. Χριστοδουλίδης και Λετυμπιώτης κρύβονται πίσω από την κυρία Δ. Κωμοδρόμου και την παραίτησή της», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουκουμάς.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι αποφάσιζαν και ενέκριναν υπερωρίες στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο για την παρουσία της σε κοκτέιλ, κηδείες, μνημόσυνα και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Συνεπώς, το θέμα δεν περιορίζεται στην συγκεκριμένη αξιωματούχο και η κοινωνία αναμένει απαντήσεις. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε αποκαλυφθεί αν το ΑΚΕΛ δεν αντιδρούσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στο αίτημα της Προεδρίας να καταβληθεί το κονδύλι», σημείωσε.

Ο κ. Κουκουμάς κατήγγειλε ότι «εξευτελίζουν τους θεσμούς. Προκαλούν την κοινωνία. Μοιράζουν δημόσιο χρήμα σε εκλεκτούς και ημετέρους, την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιεί. Και από πάνω, κρύβονται από τις ευθύνες τους και τον ίδιο τον λαό». «Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτές τις πρακτικές, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ξεπεράσει τον δάσκαλό του, Νίκο Αναστασιάδη», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου
Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν