Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Κρατών Μελών Συμβουλίου της Ευρώπης η ΠτΒ

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία αναχωρεί την Τετάρτη για το Δουβλίνο. Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι, τη Διάσκεψη συνδιοργανώνουν το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και σε αυτή θα συμμετάσχουν πέραν των εξήντα Προέδρων και Αντιπροέδρων Κοινοβουλίων των  κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα τρία θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι «Οι συνέπειες της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην ανοικοδόμηση της χώρας», «Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε ασταθείς καιρούς» και «Η ισότητα και πολυπολιτισμικότητα στη δημόσια εκπροσώπηση: η συμμετοχή των νέων, των γυναικών και των εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων».

Θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας για τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων και θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τη ρητορική μίσους και τις απειλές βίας εναντίον εκλελεγμένων αντιπροσώπων.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η κ. Δημητρίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Μαρίνα Αδαμίδου και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Γαβριέλλα Μαραγκού, αναφέρεται τέλος.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργεία 18 νέες κάμερες τροχαίας και στη Λάρνακα-Αναλυτικά όλα τα σημεία
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
Πρώτη φορά Ελλάδα-Τουρκία δεσμεύονται για ήρεμα νερά υποστηρίζει η Αθήνα για τη Διακήρυξη
Πράσινο Υπουργικού για τρία ορόσημα πληρωμής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Νοσηλευτής άφησε ασθενή για επτά ώρες σε αποθήκη νοσοκομείου-Έρευνα από ΟΚΥπΥ
Το Υπουργικό ενέκρινε τη Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2024-26
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
Πλήγμα από ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο ενός δημοσιογράφου στο Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»