Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Κρατών Μελών Συμβουλίου της Ευρώπης η ΠτΒ

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία αναχωρεί την Τετάρτη για το Δουβλίνο. Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι, τη Διάσκεψη συνδιοργανώνουν το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και σε αυτή θα συμμετάσχουν πέραν των εξήντα Προέδρων και Αντιπροέδρων Κοινοβουλίων των  κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα τρία θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι «Οι συνέπειες της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην ανοικοδόμηση της χώρας», «Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε ασταθείς καιρούς» και «Η ισότητα και πολυπολιτισμικότητα στη δημόσια εκπροσώπηση: η συμμετοχή των νέων, των γυναικών και των εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων».

Θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας για τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων και θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τη ρητορική μίσους και τις απειλές βίας εναντίον εκλελεγμένων αντιπροσώπων.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η κ. Δημητρίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Μαρίνα Αδαμίδου και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Γαβριέλλα Μαραγκού, αναφέρεται τέλος.

Δειτε Επισης

Β. Πάλμας: Ο κυπριακός λαός δεν θα υπαναχωρήσει, παρά τις όποιες δυσκολίες
Μηνύματα καταδίκης της επετείου της εισβολής από Υπουργούς της Ελλάδας
Αρχιεπίσκοπος: Αδιανόητη η ομαλοποίηση ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την Κύπρο
Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό»-Η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν και το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη
Παραλήρημα Ερντογάν και Τατάρ-Η επίθεση σε Μητσοτάκη, τα δύο κράτη και η «ειρηνευτική επιχείρηση»
Έστειλε επιστολή σε Βέμπερ και ηγέτες του ΕΛΚ για το Κυπριακό η Αννίτα-«Αποτύπωση του δράματος»
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπρηστικός ο Ερντογάν στα κατεχόμενα-Πανηγύρια ντροπής σε Λευκωσία και Κερύνεια
Προκλητικός ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα-«Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση»
«Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ»