Ανακοινώθηκε από το Προεδρικό η παραίτηση της Δόξας-Έγινε αποδεκτή από τον Χριστοδουλίδη

Υπέβαλε την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου.

Σε ανακοίνωση της η Προεδρία αναφέρει ότι, «η παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Δόξα Κωμοδρόμου ανέλαβε τη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου την 1η Μαρτίου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης, ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας της περίπτωσης της, αφού προηγουμένως ήταν εργαζόμενη στο Πανεπιστημίου Κύπρου, υπήρξε εξ αρχής εμπλοκή. Εμπλοκή την οποία ανέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος υπέδειξε πως η κα. Κωμοδρόμου, εάν επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πρέπει να λαμβάνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Προεδρικό, τον μισθό που λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο. Το Προεδρικό συμμορφώθηκε με αυτή τη θέση, ωστόσο, επιχείρησε να καλύψει το μισθολογικό κενό με υπερωρίες. Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις υπερωρίες της κας. Κωμοδρόμου, η ίδια υπέβαλε την παραίτηση της, ενώ αναμένεται ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης της.

Σημειώνεται ότι, η Κωμοδρόμου ήταν αποσπασμένη στο Προεδρικό από το Πανεπιστήμιο Κύπρο. Το θέμα είχε απασχολήσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, να ξεκινά έρευνες αναφορικά με τις υπερωρίες του προσωπικού στο Προεδρικό, καθώς η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε να μην αποδεσμεύσει το κονδύλι που ζητήθηκε και για τις υπερωρίες της συνεργάτιδας της συζύγου του Προέδρου, Φιλίππας Καρσερά, η οποία βρίσκεται στο Προεδρικό με απόσπαση από το ΡΙΚ.

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη