Πληροφορίες περί παραίτησης Δόξας Κωμοδρόμου-Επίκεινται ανακοινώσεις από το Προεδρικό

Εξελίξεις αναμένονται από το Προεδρικό, καθώς την παραίτησή της υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις υπερωρίες που έγραφε για άσκηση των καθηκόντων της στο Προεδρικό. Το ζήτημα έθεσε την κ. Κωμοδρόμου στο μάτι του αντιπολιτευτικού κυκλώνα τις προηγούμενες ημέρες και στην απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κωμοδρόμου είναι αποσπασμένη στο Προεδρικό από το Πανεπιστήμιο Κύπρο. Το θέμα είχε απασχολήσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, να ξεκινά έρευνες αναφορικά με τις υπερωρίες του προσωπικού στο Προεδρικό, καθώς η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση. Σημειώνεται ότι η Βουλή τη Δευτέρα αποφάσισε να μην αποδεσμεύσει το κονδύλι που ζητήθηκε και για τις υπερωρίες της συνεργάτιδας της συζύγου του Προέδρου, Φιλίππας Καρσερά, η οποία βρίσκεται στο Προεδρικό με απόσπαση από το ΡΙΚ.

Ερώτημα αποτελεί το πρόσωπο που θα κληθεί να αντικαταστήσει την κ. Κωμοδρόμου και αν θα επιλεγεί και πάλι η οδός της απόσπασης, δεδομένου του ζητήματος που προέκυψε. Δεν αποκλείεται το πρόσωπο αυτό να ανακοινωθεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι η Δόξα Κωμοδρόμου ανέλαβε τη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου την 1η Μαρτίου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης, ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας της περίπτωσης της, αφού ήταν εργαζόμενη στο Πανεπιστημίου Κύπρου, υπήρξε εξ αρχής εμπλοκή, την οποία ανέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος υπέδειξε πως η κα. Κωμοδρόμου, εάν επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πρέπει να λαμβάνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Προεδρικό τον μισθό που λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο. Το Προεδρικό συμμορφώθηκε με αυτή τη θέση, ωστόσο, επιχείρησε να καλύψει το μισθολογικό κενό με υπερωρίες.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο