Αύριο η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER και της IMR-Οι δυναμικές των κομμάτων και οι ανατροπές

Ένα κύκλο δημοσκοπήσεων που αρχίζει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με τη διεξαγωγή των διπλών εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εγκαινιάζει ο REPORTER, σε συνεργασία με τον οργανισμό ερευνών, IMR.

Η πρώτη δημοσκόπηση επικεντρώνεται στο πολιτικό σκηνικό, έτσι όπως μετεξελίσσεται, μετά από τις ριζικές αλλαγές που προκάλεσαν οι Προεδρικές Εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.

Η δημοσκόπηση, επιχειρεί να καταγράψει τις δυναμικές των κομμάτων, οι οποίες εξελίσσονται για άλλους θετικά και για άλλους αρνητικά, ενώ φαίνεται ότι προκαλούνται δομικές αλλαγές στον κομματικό χάρτη, που αναμφίβολα θα προκαλέσουν συζητήσεις.

Την ίδια ώρα επιχειρείται μια αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών και της παρουσίας τους, εν μέσω μιας παρατεταμένης κρίσης, που βρίσκει όλους ανεξαιρέτως, υπό πίεση και εν μέσω σημαντικών αποφάσεων για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στην πρώτη δημοσκόπηση, σκιαγραφείται για πρώτη φορά το σκηνικό στον ΔΗΣΥ, μετά την αλλαγή ηγεσίας, καταγράφονται οι τάσεις, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της συμπολίτευσης για την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, καθώς επίσης και μια πρώτη καταγραφή των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την έκτη έδρα για το Ευρωκοινοβούλιο αν και όπως διαφαίνεται, δεν αποκλείεται οι εκπλήξεις να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Επιπλέον καταγράφεται η άποψη των πολιτών για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά επιχειρείται και μια αξιολόγηση από πλευράς πολιτών, για τον τρόπο χειρισμού των μείζονων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Η δημοσκόπηση του REPORTER, θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη, την Τρίτη και την Τετάρτη

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029