Παρέδωσαν τα όπλα τους αστυνομικοί στο Λονδίνο-Έτοιμος να συνδράμει ο στρατός

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο στρατός στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να συνδράμει το έργο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, αφού δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί παρέδωσαν τα όπλα τους.

Η ομαδική κίνηση ακολούθησε την άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού, για τη δολοφονία του 24χρονου Κρις Κάμπα στο Στρέταμ Χιλ του νοτίου Λονδίνου, στις 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο νεαρός μαύρος Βρετανός οικοδόμος και ράπερ είχε δεχθεί τα πυρά του αστυνομικού, που είναι γνωστός απλώς ως NX121, λίγο μετά από τη σύγκρουση με αστυνομικό όχημα. Η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι, αφού διαπέρασε το παρμπρίζ του Audi που οδηγούσε.

Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη καταδίωξη, καθώς το Audi, που δεν ανήκε στον θανόντα, είχε συνδεθεί με περιστατικό πυροβολισμού που είχε σημειωθεί την προηγούμενη ημέρα. Ο θάνατος του Κάμπα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως μετά από τη δικαστική εξέλιξη είχε συνάντηση με 70 ένοπλους αξιωματικούς που ήταν «εύλογα αγχωμένοι» για το τι μπορεί να σημαίνει στο μέλλον για τους ίδιους η δίωξη του συναδέλφου τους.

Εκπρόσωπος του σώματος πρόσθεσε πως «ανησυχούν ότι σηματοδοτεί μια μεταβολή στον τρόπο που θα κρίνονται οι αποφάσεις που θα λαμβάνουν στις πιο δύσκολες περιστάσεις».

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, περισσότερα από 100 εξ αυτών αποφάσισαν εν τέλει να παραδώσουν την άδεια οπλοφορίας τους μέχρι να αναλογιστούν πλήρως τη θέση τους. Η Μητροπολιτική Αστυνομία διαθέτει συλλογικά 2.595 ένοπλα μέλη.

Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στις πολιτικές αρχές προστασίας. Η βοήθεια αυτή θα αφορά το έργο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η αρμόδια για την αστυνόμευση Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν διέταξε έρευνα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των ενόπλων αξιωματικών, ώστε, όπως ανέφερε με ανάρτηση στο Χ, να μη φοβούνται πως θα καταλήξουν στο εδώλιο απλά επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετά τις αμυντικές δαπάνες, οι δασμοί-Πόσο μακριά θα φτάσουν οι Βρυξέλλες για να κατευνάσουν τον Τραμπ
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου για αναβολή της δίκης του για διαφθορά
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας έβαλε φωτιά σε συρμό του μετρό στη Σεούλ-Οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ
Η Παραδεισιώτου τελικά στη θέση Κωνσταντίνου για πειθαρχικές Κατσουνωτού-Δεν κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας αλλά για ανάρμοστη συμπεριφορά
Απειλεί τις ΗΠΑ ο Χαμενεΐ«Καμία επιτυχία στις επιθέσεις, το πυρηνικό μας πρόγραμμα παραμένει άθικτο»