Απέσυρε την υπόθεση εναντίον Σήφη για απόπειρα Ροδοθέου η Εισαγγελία-Ελεύθερος υπό όρους

Ξανά ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018 και για την οποία έχουν ήδη καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 17 ετών δύο πρόσωπα, το 2021. Στη σημερινή δικάσιμο, ουσιαστικά έπεσαν τίτλοι τέλους στην υπόθεση, αφού η Εισαγγελία, απέσυρε τις κατηγορίες, εναντίον του Σήφη.

Κατά τη προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιάστηκε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος έχει επίσης καταδικασθεί σε 12 χρόνια φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών, το 2019, έπειτα από την οποία ενέπλεξε στην απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου, τρία πρόσωπα. Ο εν λόγω μάρτυρας εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, ωστόσο κατά το 2023 ανεστάλη η ποινή του, αφού υπήρξε συμφωνία και αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον αέρα η υπόθεση εναντίον του Σήφη για την απόπειρα φόνου του Ροδοθέου-Αποσύρθηκε ο βασικός μάρτυρας

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία δικάσιμο ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ενημέρωσε το Δικαστήριο, πως δεν προτίθεται να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού όπως είπε, φθάρηκε η μνήμη του και δεν θυμάται τα γεγονότα.

Σήμερα ήταν ορισμένο να απαντήσει η Κατηγορούσα Αρχή, ως προς τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.Με την έναρξη της διαδικασίας τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, ο οποίος ανέφερε πως, «ενόψει της θέσης του μάρτυρα, που είπε πως δεν επιθυμεί να καταθέσει, ενώ έχειδηλώσει και στην Αστυνομία, αυτή του την επιθυμία, η Κατηγορούσα Αρχή, είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τις κατηγορίες ένα με 13 εφόσον χωρίς τη μαρτυρία του, η οποία είναι ουσιαστική, δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει την υπόθεση. Ως εκ τούτου αναστέλλεται η υπόθεση», ανέφερε η Κατηγορούσα Αρχή.

Σε ότι αφορά δύο από τις κατηγορίες, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε χρόνο 20 ημερών για να γίνει διαδικασία, ώστε να εκδικαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο, αφού πρόκειται για μη ουσιαστικά αδικήματα.

Παράλληλα η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως σε ότι αφορά την κράτηση του υπόπτου, συμφωνήθηκε με την υπεράσπιση όπως αφεθεί ελεύθερος με όρους, αφού τα αδικήματα δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που προβλέπεται η κράτηση υπόπτου. Ως εκ τούτου, ο Σήφης αφέθηκε ελεύθερος με όρους, ωστόσο εκτίει ποινή φυλάκισης η οποία βρίσκεται στο τέλος της για άλλη υπόθεση και αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων να αφεθεί ελεύθερος.

Τον Ιωσήφ Ιωσήφ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Γιάννης Πολυχρόνης και Βίκτωρας Ακάμας.

Δειτε Επισης

Τροχαίο με δύο οχήματα στα φώτα του Καλησπέρα (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο σινεμά στη Λεμεσό-Κατέρρευσε η στέγη
Europol: Υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταναστευτικό
Ποινές φυλάκισης σε 27χρονο και 35χρονο για εμπόριο ναρκωτικών
M. Χαρτσιώτης: Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών η αύξηση μέτρων σε γραμμή αντιπαράθεσης
Προτείνει τη συμπερίληψη Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα στην υποχρέωση για Πόθεν Έσχες η Επ. Θεσμών
Δριμύ κατηγορώ στη Θεσμών για μη δίωξη Κατσουνωτού-«Ανησυχούμε πού πάει η κατάσταση με την Εισαγγελία»
Οικολόγοι για το νέο «όχι» Νομικής Υπηρεσίας σε δίωξη Κατσουνωτού-«Εκ των έσσω υπόσκαψη και διάβρωση»
Απόρριψη έφεσης κατά περικοπών επιδομάτων το 2014 από Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση