Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς

Διάλογο για την ειδική εκπαίδευση αρχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε πρόσκληση στους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, «με βάση το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επαναξιολογεί τον θεσμό της Ειδικής Εκπαίδευσης και προχωρά, μέσα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας Νομοθεσίας Ενιαίας Εκπαίδευσης που θα αφορά όλους τους/τις μαθητές/μαθήτριες, στο πλαίσιο του συμπεριληπτικού σχολείου που επιδιώκουμε».

Προσθέτοντας ότι, «η έναρξη του διαλόγου θα γίνει από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στις 2 Οκτωβρίου 2023, και σχετική πρόσκληση έχει ήδη σταλεί προς όλους τους φορείς για κατάθεση απόψεων, ώστε να καταφέρουμε επιτέλους να έχουμε το σχολείο που ονειρευόμαστε για όλα τα παιδιά».

Δειτε Επισης

Η συμπεθερά, η συμπεριφορά και τα τρομακτικά συμπεράσματα για την Αστυνομία
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»
Συναντάται με την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για μια πρώτη κουβέντα-Ποιοι κάνουν σκέψεις για το ψηφοδέλτιο του κόμματος
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως