Επαφές Ερτουγρούλογλου με αξιωματούχους του ΟΗΕ και ΥΠΕΞ Πακιστάν στη Νέα Υόρκη

Με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ερτουγρούλογλου ενημέρωσε την κα. Ντι Κάρλο για τον δρόμο Άρσους – Πύλας και «τόνισε την αποφασιστικότητα» της τουρκοκυπριακής πλευράς να ολοκληρώσει «αυτό το ανθρωπιστικό έργο», όπως το χαρακτήρισε.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατή η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με βάση την ομοσπονδία, "η οποία έχει αποδειχθεί αποτυχία στη διάρκεια των 50 ετών". Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει μια σωστή διάγνωση του κυπριακού ζητήματος και ότι όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιμετωπίζεται ως κράτος και η τουρκοκυπριακή πλευρά ως κοινότητα, καμία προσπάθεια δεν θα έχει αποτελέσματα. Ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι πρέπει να υιοθετηθεί μια προσέγγιση βασισμένη στις πραγματικότητες στο νησί και στην «κυριαρχική ισότητα και ισότιμη διεθνή υπόσταση των μερών».

Στα κατεχόμενα ανακοινώθηκε επίσης ότι ο κ. Ερτουγρούλογλου, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Ζαν-Πιέρ Λακρουά.

Όπως αναφέρεται, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τον δρόμο Άρσους - Πύλας και το καθεστώς των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νησί.

Ακόμα ο κ. Ερτουγρούλογλου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Πακιστάν, Τζαλίλ Αμπάς Τζιλάνι.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση, ο κ. Τζιλάνι δήλωσε ότι το κράτος και ο λαός του Πακιστάν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν «τους φίλους και αδελφούς Τουρκοκύπριους».

Ευχαριστώντας τον κ. Τζιλάνι για τη στήριξη, ο κ. Ερτουγρούλογλου εξέφρασε την επιθυμία να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των «δύο χωρών» σε διάφορα θέματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα €6,75 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Σε κοινή συνισταμένη ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ για Πάφο στις Δημοτικές Εκλογές-Οι ανακοινώσεις Σιζόπουλου
Διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Πολεμιδιών ο Ανδρέας Θεοδώρου
Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
ΓΓ ΑΚΕΛ: Συγκεκριμένη πρόταση στον ΠτΔ για άρση αδιεξόδου στο Κυπριακό
Μέση Ανατολή: Οικονομικές επιπτώσεις, Τουρκία και μεταναστευτικό
Παλεύουν για ισχυρά ψηφοδέλτια Ευρωεκλογών τα κόμματα-Η ονοματολογία και πότε θα ληφθούν αποφάσεις
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS