Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας

Πραγματοποιείται απόψε, στις 7:30 το βράδυ, συναυλία στο Κηποθέατρο στη Λεμεσό, στη μνήμη του Θανάση Νικολάου. Η εκδήλωση με τίτλο «Απαιτούμε Δικαίωση για τον Θανάση», γίνεται ανήμερα του μνημόσυνου του, που τελέστηκε το πρωί στον ναό της Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής και λίγες ημέρες πριν από την δέκατη όγδοη επέτειο του θανάτου του.

Η είσοδος για την συναυλία θα είναι ελεύθερη. Σε αυτήν θα συμμετέχουν οι Λιάνα Χριστοδούλου, Σάββας Λοϊζίδης, Φίλιππος Αντωνίου, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Νικόλας Αντωνιάδης, Μάριος Μέλεκης, Σώτος Γονιός, Μάριος Βασιλειάδης, Άριστος Ποταμίτης, Έλλη Σάββα, Δήμος Μπέκε, Ροξάνη Κοντού, Άννα Ηρακλέους, Κλειώ Τούμπα Ντολόρες, Βιργινία Φούρναρη, καθώς και το μουσικό σύνολο Asma και η σχολή χορού Αντζελίνας. Παρουσιάζει η Μαρία Ιωάννου.

Στο κάλεσμά της η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, ζήτησε από όλους να ενώσουν τις φωνές τους, να φτάσουν μέχρι τον ουρανό, απαιτώντας δικαίωση για το παιδί της. Και αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ενώνονται φωνές. Οι πολίτες φρόντισαν να δώσουν το παρόν τους και όσες φορές τους κάλεσε έξω από τη Νομική Υπηρεσία να διαμαρτυρηθούν για την υπόθεση του Θανάση. Ο απλός κόσμος ήταν εκεί που το κράτος δεν ήταν. Στο πλευρό της οικογένειας και όχι απέναντί της. Στο πλευρό της αλήθειας και όχι απέναντί της.

Ο ιερός αυτός αγώνας, τονίζει η κυρία Ανδριάνα, «γίνεται για την αλήθεια και δικαίωση του αδικοχαμένου Θανάση αλλά και του κάθε Θανάση που αδικήθηκε από το σαθρό και σάπιο σύστημα που επικρατεί σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο». Και οι αδικημένοι πληθαίνουν όταν ένα κράτος είναι ανάλγητο. Οι αδικημένοι πληθαίνουν όταν ένα κράτος είναι αδιάφορο. Οι αδικημένοι πληθαίνουν όταν ένα κράτος αρνείται να μάθει από τα λάθη του.

Στην περίπτωση του Θανάση το κράτος έκανε πάρα πολλά λάθη. Δεν τον προστάτεψε στη ζωή. Δεν τον σεβάστηκε στον θάνατο. Από την πρώτη στιγμή προσέγγισε με προχειρότητα και επιπολαιότητα την υπόθεσή του. Αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες ότι επρόκειτο για αυτοχειρία και επέλεξε να αγνοεί τις υποδείξεις της οικογένειας ότι πρόκειται για δολοφονία. Αμέλησε να κάνει το καθήκον του στη διερεύνηση της υπόθεσης και αμέλησε να εντοπίσει τους δολοφόνους και να τους φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς το κράτος που αμέλησε να υπηρετήσει την αλήθεια, συνεχίζει να αμελεί να μάθει από τα λάθη του. Συνεχίζει να έχει βουλωμένα αυτιά στην λαϊκή απαίτηση για Δικαιοσύνη και διαφάνεια. Συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα πως όχι απλώς δεν θέλει να μάθει από τα λάθη του, αλλά δεν θέλει καν να στρέψει το βλέμμα και να τα κοιτάξει. Αποποιείται της δικής του ευθύνης στη διαδικασία Δικαιοσύνης, ενώ οι δολοφόνοι παραμένουν ελεύθεροι κι όσοι συνέβαλαν να έχει αυτή την έκβαση η υπόθεση δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή συνέπεια.

Οι πολίτες για άλλη μια φορά θα διαμαρτυρηθούν για όλα αυτά. Για την επικράτηση της ανεπάρκειας, για τη νίκη της αδικίας. Όπως και τις άλλες φορές, θα αναζητήσουν τον ήλιο της Δικαιοσύνης καθώς σουρουπώνει…

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Ευθύνες σε αστυνομικό και υποδιευθύντρια για την γυναικοκτονία της Κυριακής-Τα ευρήματα της ΕΔΕ
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Προφυλακίστηκε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο-Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση
Έφεση Εισαγγελέα για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου