Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές

Οδηγίες προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας όπως αναλάβει να υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου μελέτη, στην οποία θα καθοριστούν οι βασικές υπηρεσίες, που πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλες τις περιοχές της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των ακριτικών περιοχών όπως είναι ο Πύργος Τηλλυρίας, έδωσε η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, κατά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Πύργου Τηλλυρίας.

Σε δηλώσεις της, μετά την επίσκεψη, η Δρ. Κανάρη είπε πως η συγκεκριμένη μελέτη «θα αξιολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας, θα εγκριθεί και θα κοινοποιηθεί στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών των απομακρυσμένων περιοχών».

Όπως πρόσθεσε η μελέτη θα αφορά στις υπηρεσίες, που σχετίζονται με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπηρεσίες που αφορούν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, υπηρεσίες ασθενοφόρων και υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών, που αφορούν στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Η Υπουργός Υγείας, η οποία αποδέχτηκε πρόσκληση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκου Κλεάνθους, ώστε να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Ιατρικό Κέντρο Τηλλυρίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της, λέγοντας πως στόχος του Υπουργείου της είναι να προωθήσουν διάφορα θέματα, όπως η συγκεκριμένη μελέτη.

Σημείωσε πως ο ΟΑΥ θα προχωρήσει να αναβαθμίσει την υγειονομική περίθαλψη, που θα καλύψει και τις ακριτικές περιοχές και τις απομακρυσμένες συμπεριλαμβανομένης της Πόλης Χρυσοχούς, του Πύργου Τηλλυρίας και των ορεινών περιοχών.

«Αυτό», τόνισε, «θα το πετύχει με την συνεργασία του ΟΚΥπΥ, που έχει την ευθύνη, ώστε να λειτουργούν αυτά τα κέντρα με ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας».

Επίσης, σημείωσε πως αν χρειαστεί θα συμβάλει και ο ιδιωτικός τομέας.

Σύμφωνα με την Δρ. Κανάρη «ο ΟΚΥπΥ λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Πύργου Τηλλυρίας με τη χρήση τηλεϊατρικής», ενώ εξέφρασε την ευαρέσκεια της για την εξεύρεση της λύσης αυτής λόγω της απόστασης.

«Υπάρχουν κάποιες ανάγκες για αυτό είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να προωθήσουμε κάποιες δράσεις για μια ισότιμη πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας όπως όλοι οι συμβαλλόμενοι στο ΓεΣΥ», είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβούλιου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους, είπε ότι ζουν στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Κύπρου και οι συνθήκες «είναι ιδιαίτερες, αλλά και τα προβλήματα μας πολλαπλά».

Πρόσθεσε ότι ως κοινοτική αρχή ζητούν την αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου Τηλλυρίας σε εξοπλισμό, αλλά και σε στελέχωση με προσωπικό, ενώ ζήτησε ακόμα την ενίσχυση της περιοχής με ασθενοφόρα.

Δειτε Επισης

Φύλλο και φτερό η περιοχή όπου βασανίστηκε ο Όλιβερ-Η μαρτυρία κατοίκου στην Αράχωβα
Νετανιάχου: Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί
Πώς η Καϊλή γνώρισε τον Φραντσέσκο-Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου Qatargate
Πέντε νεκροί στρατιώτες στη Γάζα-Ανάμεσά τους και ο ανιψιός υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου
Τουλάχιστον 17.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας
Νέες απειλές από τους Χούτι: Θα στοχεύσουμε οποιοδήποτε πλοίο κινείται με κατεύθυνση το Ισραήλ
Η κυνική ομολογία του 71χρονου δολοφόνου στην Ελλάδα-«Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Αγοράζει πυρομαχικά για τανκς από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο με τη Χαμάς το Ισραήλ
Ένταση και προσαγωγές στα Πατήσια-Δακρυγόνα και προσαγωγές μετά από επιχείρηση «ανακατάληψης»