Το τροχαίο που προηγήθηκε του διπλού θανατηφόρου και η μαρτυρία του οδηγού που παρέσυρε τα θύματα

Τα κομμάτια του παζλ του διπλού θανατηφόρου που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 50χρονος αστυνομικός Πέτρος Ελευθερίου, στην προσπάθεια του να απομακρύνει πεζό από τον αυτοκινητόδρομο, στήνει η Αστυνομία, η οποία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος λόγω του μέλους της που έμελλε να σκοτωθεί εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν το διπλό θανατηφόρο, είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα στην Ορόκλινη με όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα, το ένα εκ των οποίων ήταν ο 48χρονος Πολωνός που έσβησε στην άσφαλτο.

Μετά το τροχαίο ατύχημα, ο 48χρονος είχε φύγει από τη σκηνή πεζός, για να βρεθεί αργότερα στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας προς Λάρνακα.

Τότε, είχε ληφθεί πληροφορία στην Αστυνομία, γύρω στις 19:40, για πρόσωπο που κινείτο πεζός στον αυτοκινητόδρομο και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, Χρίστο Ανδρέου, στο σημείο μετέβησαν τρία μέλη, δύο μοτοσικλετιστές του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην περιοχή και περίπολο με τον άτυχο Ελευθερίου, από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

379624197_2255929381262377_5826576266501245297.width-750

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν ένα άτομο να βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο και ο δρόμος ανακόπηκε, ώστε να μπορέσουν να το περιορίσουν.

Ακολούθως, ο 48χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία φαίνεται «να συμπεριφερόταν παράξενα», πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά.

Στη συνέχεια, ο άτυχος Ελευθερίου που βρισκόταν με το όχημα, ανταποκρίθηκε άμεσα, μετέβηκε στην αντίθετη πλευρά κυκλοφορίας, δηλαδή στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς Αγία Νάπα. Σε κάποιο σημείο του δρόμου, ο άτυχος αστυνομικός στάθμευσε το περιπολικό με αναμμένους τους φάρους και φαίνεται προσπάθησε να περιορίσει τον 48χρονο, ώστε να τον μεταφέρει με ασφάλεια, εξωτερικά του δρόμου.

Ωστόσο, όχημα που διερχόταν στον αυτοκινητόδρομο, τύπου SUV, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τόσο το μέλος της Αστυνομίας όσο και τον 48χρονο. Ο αστυνομικός φαίνεται να έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου απεβίωσε μετά από λίγη ώρα.

Σε κατάθεση του ο οδηγός που παρέσυρε τα δύο πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ανέφερε πως ξαφνικά είδε δύο πρόσωπα να πέφτουν στην άσφαλτο, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από την διαχωριστική νησίδα, ενώ αυτός κινείτο στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

lll.width-1024

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε πως «η σκηνή αποκλείστηκε, ο αυτοκινητόδρομος ανακόπηκε για κάποιο χρονικό διάστημα, έγιναν εξετάσεις και λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τόσο από την Τροχαία Λάρνακας και την Τροχαία Αρχηγείου, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διπλή θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση. Εξετάσεις έγιναν επίσης και από εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ τη σκηνή επισκέφθηκε και ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας».

Παράλληλα ανέφερε ακόμα ότι «στον οδηγό του οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ και άλκοτεστ και φαίνεται ότι η ένδειξη ήταν αρνητική».

Αναφερόμενος στον αστυνομικού που έχασε τη ζωή του, ο κ. Ανδρέου είπε πως «πρόκειται για ένα ευσυνείδητο μέλος της Αστυνομίας, 50 ετών, οικογενειάρχη, που στην προσπάθεια του να διασώσει ένα πρόσωπο, έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Λόγω του χαμού του 50χρονου η Αστυνομία αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίες σε όλα τα κτίρια της Δύναμης, θα κυματίζουν μεσιστίες για τρεις μέρες».

Ο άτυχος αστυνομικός καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15 και 13 χρονών.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως, απέστειλε κατεπείγον επιστολή με νομική γνωμάτευση προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, μέσω της οποίας ζητά μετά θάνατο Επ' Ανδραγαθία Προαγωγή του άτυχου αστυνομικού, Πέτρου Ελευθερίου σε λοχία.

«Είναι το λιγότερο για τον ζήλο που επέδειξε ο συνάδελφος μας εν ώρα καθήκοντος και φόρος τιμής», καταλήγει η ΙΣΟΤΗΤΑ.

Tη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον άτυχο αστυνομικό

Τη Δευτέρα η ηγεσία της Αστυνομίας, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Πέτρο Ελευθερίου.

Η κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού, θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ορόκλινη, στις 15:00 το μεσημέρι. Τα έξοδα της κηδείας θα τα αναλάβει η Αστυνομία.

Παράκληση της οικογένειας, είναι όπως αντί στεφάνων, γίνουν εισφορές για τα δύο ανήλικα παιδιά του Πέτρου, ηλικίας 15 και 13 ετών.

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών