Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη

Οι διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, σειρά διμερών επαφών.

Ο κ. Κόμπος είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Τατζικιστάν κ. Sirojiddin Muhriddin, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και των διεθνών εξελίξεων. Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Μετά τη συνάντηση υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης Διμερών Διαβουλεύσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν κ. Bakhtiyor Saidov, o κ. Κόμπος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Ενημέρωσε τον ομόλογό του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε τριμερείς συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας και Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.

Ο Υπουργός συνόδευσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Antonio Guterres και παρακάθησε στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους Πρέσβεις των πέντε Μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το βράδυ, ο κ. Κόμπος παρέστη στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Δειτε Επισης

Στα €6,75 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Σε κοινή συνισταμένη ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ για Πάφο στις Δημοτικές Εκλογές-Οι ανακοινώσεις Σιζόπουλου
Διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Πολεμιδιών ο Ανδρέας Θεοδώρου
Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
ΓΓ ΑΚΕΛ: Συγκεκριμένη πρόταση στον ΠτΔ για άρση αδιεξόδου στο Κυπριακό
Μέση Ανατολή: Οικονομικές επιπτώσεις, Τουρκία και μεταναστευτικό
Παλεύουν για ισχυρά ψηφοδέλτια Ευρωεκλογών τα κόμματα-Η ονοματολογία και πότε θα ληφθούν αποφάσεις
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS