Ιερέας κατηγορείται για βεβήλωση ναού-Μετέτρεψε την εκκλησία σε μπαρ

Στη γραφική πόλη της Κορνουάλης, μια εκκλησία αιώνων βρέθηκε στο επίκεντρο μιας έντονης συζήτησης. Ο αιδεσιμότατος Nick Widdows της 600 ετών εκκλησίας St Ia's προκάλεσε διαμάχη εισάγοντας μια μάλλον αντισυμβατική προσθήκη στον ιερό τόπο λατρείας του, ένα μπαρ με δύο βρύσες μπύρας. Η απόφαση αυτή έρχεται πριν από το Φεστιβάλ Σεπτεμβρίου του St Ives, όπου η εκκλησία πρόκειται να φιλοξενήσει μια σειρά από μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ο αιδεσιμότατος υπερασπίστηκε την επιλογή του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό στην εκκλησία. Σχολίασε: «Πολλοί άνθρωποι δεν έρχονται καθόλου στο κτίριο της εκκλησίας και στην πραγματικότητα, αν οι άνθρωποι έρθουν και περάσουν καλά σε μια εκδήλωση του φεστιβάλ, τότε ποιος ξέρει, ίσως έρθουν και για κάτι άλλο όταν το διοργανώσουμε».

Ωστόσο, δεν μοιράζονται όλοι μέσα στο εκκλησίασμα τον ενθουσιασμό του. Ορισμένοι ενορίτες βλέπουν την εκκλησία ως ιερό χώρο και αντιτίθενται σθεναρά στην ιδέα να λειτουργεί και ως παμπ.

Ένα άλλο παλιό μέλος της εκκλησίας, ο Barry Lewis, εξέφρασε την απογοήτευσή του, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή «βεβηλώνει τη μνήμη εκείνων που πέθαναν για την πίστη τους». Διαφώνησε ιδιαίτερα με το γεγονός ότι ο αιδεσιμότατος Widdows φωτογραφήθηκε με άμφια που συνήθως προορίζονται για τη Θεία Κοινωνία, ενώ σερβίρει μπύρα.

Η σύγκρουση των απόψεων εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον εξελισσόμενο ρόλο των εκκλησιών στη σύγχρονη κοινωνία. Ενώ ορισμένοι βλέπουν τη συμπερίληψη ενός μπαρ ως μέσο για την εμπλοκή της κοινότητας και τη διατήρηση αυτών των ιστορικών κτιρίων, άλλοι πιστεύουν ακράδαντα στη διατήρηση της ιερότητας των θρησκευτικών χώρων.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου-Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια
Έκανε οικονομία για 20 χρόνια για να παντρευτεί και τελικά παντρεύτηκε τον... εαυτό της
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας εμπόδισε τη διακοπή της πολύ επικίνδυνης κύησης μιας γυναίκας
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα επιχείρησε να κάψει το πατρικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Εκτόπισε την Mariah Carey η Brenda Lee-Ποιο είναι το No.1 χριστουγεννιάτικο τραγούδι για φέτος
Ξόδεψε αδιανόητο ποσό για να ψηλώσει 15 εκατοστά
Πόσο θα κόστιζαν σήμερα τα ψώνια του «Κέβιν» από το «Ηοme Αlone»
Πτήση τρόμου για αεροσκάφος της Emirates-«Νομίζαμε ότι ήρθε το τέλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Η κάμερα τσάκωσε παρουσιάστρια του BBC με υψωμένο το μεσαίο της δάχτυλο
ΒΙΝΤΕΟ: Αναποδογυρίστηκε η γόνδολά τους επειδή αρνήθηκαν να σταματήσουν να βγάζουν selfies