Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες δεν εισβάλλουν στην Ευρώπη

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε το Σάββατο το μήνυμα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να φροντίσουν τους μετανάστες που διασχίζουν τη Μεσόγειο, λέγοντας ότι «όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα δεν εισβάλλουν, αναζητούν καλωσόρισμα».

Μιλώντας σε μια συνάντηση επισκόπων και νέων από όλη τη Μεσόγειο στη Μασσαλία, πρόσθεσε ότι η μετανάστευση είναι «μια πραγματικότητα της εποχής μας, μια διαδικασία, που περιλαμβάνει τρεις ηπείρους γύρω από τη Μεσόγειο και που πρέπει να τυγχάνει χειρισμού με σοφή προνοητικότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρωπαϊκής ανταπόκρισης».

Οι δηλώσεις του Πάπα - που έγιναν ενώπιον του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου η κυβέρνηση σχεδιάζει σκληρότερα μέτρα για τον έλεγχο της μετανάστευσης - ακολουθούν την επιμονή του κατά την άφιξή του στη Γαλλία την Παρασκευή ότι «πρέπει να διασωθούν οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να πνιγούν όταν εγκαταλειφθούν στα κύματα».

Ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλους αριθμούς αφίξεων από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχει πυροδοτήσει την πολιτική ατζέντα από την περασμένη εβδομάδα, όταν χιλιάδες άνθρωποι αποβιβάστηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Ο Πάπας φάνηκε επίσης να σχολιάζει τη γαλλική εσωτερική πολιτική, στοχεύοντας σε δύο από τα έργα του Μακρόν για υποβοηθούμενους θανάτους και την εγγραφή του δικαιώματος στην άμβλωση στο γαλλικό Σύνταγμα.

Οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να «παραμεριστούν, με τα ψεύτικα προσχήματα ενός υποτιθέμενου αξιοπρεπούς και «γλυκού» θανάτου που είναι πιο «αλμυρός» από τα νερά της θάλασσας», προειδοποίησε ο Ποντίφικας.

Μίλησε επίσης για «αγέννητα παιδιά, που απορρίπτονται στο όνομα ενός ψευδούς δικαιώματος στην πρόοδο, που είναι αντίθετα μια υποχώρηση στις ιδιοτελείς ανάγκες του ατόμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φύλλο και φτερό η περιοχή όπου βασανίστηκε ο Όλιβερ-Η μαρτυρία κατοίκου στην Αράχωβα
Νετανιάχου: Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί
Πώς η Καϊλή γνώρισε τον Φραντσέσκο-Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου Qatargate
Πέντε νεκροί στρατιώτες στη Γάζα-Ανάμεσά τους και ο ανιψιός υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου
Τουλάχιστον 17.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας
Νέες απειλές από τους Χούτι: Θα στοχεύσουμε οποιοδήποτε πλοίο κινείται με κατεύθυνση το Ισραήλ
Η κυνική ομολογία του 71χρονου δολοφόνου στην Ελλάδα-«Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Αγοράζει πυρομαχικά για τανκς από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο με τη Χαμάς το Ισραήλ
Ένταση και προσαγωγές στα Πατήσια-Δακρυγόνα και προσαγωγές μετά από επιχείρηση «ανακατάληψης»