Πώς έγινε το διπλό θανατηφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Πήδηξε τη νησίδα και εισήλθε στην αντίθετη κατεύθυνση ο πεζός

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στις τάξεις της Αστυνομίας ο θάνατος του 50χρονου αστυφύλακα, Πέτρου Ελευθερίου, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια του να απομακρύνει από τον αυτοκινητόδρομο πεζό, ο οποίος επίσης έσβησε στην άσφαλτο, όταν και οι δύο παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα στον δρόμο Αγίας Νάπας-Ριζοελίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, γύρω στις 20:00 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι κινείτο πεζός στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Αγία Νάπα προς τη Ριζοελία. Αμέσως ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Δύναμης, εκ των οποίων τα δύο ήταν από την ομάδα Ζ, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ο τρίτος ήταν ο αστυνομικό Πέτρος Ελευθερίου, από τον Σταθμό της Ορόκλινης. Όταν τα μέλη έφθασαν στο σημείο, είδαν τον πεζό στον αυτοκινητόδρομο και «να συμπεριφέρεται παράξενα», σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ενώ σε κάποια στιγμή ο 48χρονος πήδηξε από τη νησίδα και εισήλθε στην αντίθετη πλευρά κυκλοφορίας. Τότε ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του είχε φθάσει στην αντίθετη πλευρά και ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση τα μέλη και σε κάποια στιγμή ο Ελευθερίου σταμάτησε στη λωρίδα ασφαλείας με τους φάρους.

cats.width-1024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλό θανατηφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Νεκρός αστυνομικός που προσπάθησε να απομακρύνει πεζό

Ακολούθως, στην προσπάθεια του να σταματήσει και να απομακρύνει τον πεζό από τον αυτοκινητόδρομο, διερχόμενο όχημα παρέσυρε και τους δύο, με τον αστυνομικό να χάνει τη ζωή του ακαριαία.

379624197_2255929381262377_5826576266501245297.width-750

Το δεύτερο θύμα 48 ετών που είναι από την Πολωνία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

lll.width-1024

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε και έγιναν διάφορες εξετάσεις, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, με τις έρευνες για τις ακριβής συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος να συνεχίζονται από την Τροχαία Λάρνακας και του Αρχηγείου.

Επίσης, στις έρευνες συνδράμει και εμπειρογνώμονες του Εγκληματολογικού Αρχηγείου.

Στον οδηγό που παρέσυρε τα δύο θύματα έγινε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, ενώ αύριο θα διενεργηθούν οι νενομισμένες νεκροτομές επί των σορών των θυμάτων.

Λόγω του θανάτου του αστυνομικού, η Αστυνομία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ο άτυχος 50χρονος αστυνομικός καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ επρόκειτο για έναν ευσυνείδητο αστυνομικό με ήθος, ο οποίος έμελλε να χάσει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

380330697_701189015383115_1193997420947203205_n

astinomikos petros

180

160

Θλίψη στην Αστυνομία για τον θάνατο του άτυχου Πέτρου Ελευθερίου

Σε βαρύ πένθος βύθισε την οικογένεια της Αστυνομίας Κύπρου, ο θάνατος του Πέτρου Ελευθερίου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως, «η Ηγεσία και τα μέλη της Αστυνομίας τιμούν τη μνήμη του και εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του. Η στήριξη προς αυτούς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι δεδομένη.

Ο Πέτρος Ελευθερίου, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου στις 2 Οκτωβρίου, 1998. Υπηρέτησε σε διάφορα πόστα της Αστυνομίας με τελευταίο τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης».

Θλίψη ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ-Ζητά σχέδιο ασφαλιστικής κάλυψης αστυνομικών και πυροσβεστών

Tη βαθύτατη λύπη του, για τον θάνατο του αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου, ο οποίος τραυματίστηκε χθες θανάσιμα εν' ώρα καθήκοντος, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), ο οποίος τονίζει πως είναι καιρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης, που θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη στα μέλη της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και στις οικογένειές τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «δυστυχώς η ευσυνειδησία του Πέτρου στο καθήκον, επέφερε τον θάνατο του», για να αναφέρει ότι δεν μπορεί να μην επαναφέρει το πάγιο αίτημα του Κλάδου, για Ασφαλιστική Κάλυψη των μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής από τον εργοδότη τους, δηλαδή το Κράτος.

«Είναι αδιανόητο», τονίζει, «τα Σώματα Ασφαλείας, που συχνά κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες, να μην καλύπτονται από Ασφαλιστική Κάλυψη για τραυματισμό ή και θάνατο».

Ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ σημειώνει ότι «είναι καιρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να εξετάσει αυτή την ανάγκη που υφίσταται και να προχωρήσει σε Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης, που θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη στα μέλη της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και στις οικογένειές τους».

«Μακάρι να είναι ο τελευταίος αστυνομικός που χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας»

Σε ανακοίνωση του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Πέτρου Ελευθέριου, αναφέροντας πως «έχασε τη ζωή του κατά την επιτέλεση του καθήκοντος του. Μακάρι να είναι ο τελευταίος αστυνομικός που χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αστυνομικού 2696, Πέτρου Ελευθέριου, που έχασε τη ζωή του κατά την επιτέλεση του καθήκοντος.

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει, «θλίψη και συγκλονισμό έχει σκορπίσει ο αδόκητος θάνατος δύο συνανθρώπων μας σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα. Ο αστυφύλακας Πέτρος Ελευθερίου έχασε τη ζωή του επιτελώντας με αυταπάρνηση το καθήκον και στην προσπάθεια του, να βοηθήσει ένα συνάνθρωπό μας».

Επιπλέον αναφέρει ότι, «ως Δημοκρατικός Συναγερμός, ηγεσία, στελέχη και μέλη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους δικούς του ανθρώπους και στην Αστυνομία Κύπρου. Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του».

Συλλυπητήρια ΔΗΚΟ

«Είναι με συγκλονισμό και ανείπωτη θλίψη που έχουμε πληροφορηθεί για τον τραγικό θάνατο του 50χρονου αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς - Αγίας Νάπας, σε διπλό θανατηφόρο κατά το οποίο σκοτώθηκε και 48χρονος Ευρωπαίος υπήκοος», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

Προσθέτοντας ότι, «ο Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια και πενθεί μαζί με το Αστυνομικό Σώμα για την τραγική απώλεια του άξιου τέκνου της. Ευχόμαστε ταυτόχρονα κουράγιο στην οικογένεια του εκλιπόντος αστυφύλακα».

«Καλούμε το Κράτος να σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στην οικογένεια του»

«Το τραγικό συμβάν που συνέβη αργά χθες το βράδυ στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς, συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία. Ο Αστυφύλακας Πέτρος Ελευθερίου, του Αστυνομικού Σταθμού Βορόκλινης, έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να απομακρύνει άλλο άτομο εκτός του δρόμου, παρασύρθηκε από από διερχόμενο όχημα», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΛΑΜ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι, «δυστυχώς, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο άτυχος Αστυφύλακας καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Κεντρική Επιτροπή, τα μέλη και οι υποστηρικτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με βαθύτατη θλίψη εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλούμε το Κράτος να σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας και στα παιδιά του, παρέχοντας τους ότι βοήθεια χρειαστούν. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του».

Θλίψη στην ΕΔΕΚ για το θάνατο του άτυχου Ελευθερίου

«Συγκλονισμό και ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλη την Κύπρο, ο θάνατος του αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου εν ώρα καθήκοντος», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Και προσθέτει πως, «ο Πέτρος Ελευθερίου έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να βοηθήσει συνάνθρωπο μας και αυτό πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους μας, τους κινδύνους του αστυνομικού επαγγέλματος, ιδιαίτερα για τα μέλη της Αστυνομίας της πρώτης γραμμής και να υπομνήσει σε όλους μας την ανάγκη να στηριχθεί το έργο της Αστυνομίας. Ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Πέτρου Ελευθερίου και στην Αστυνομία Κύπρου».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου