Aνησυχία Ν. Κορέας-Ιαπωνίας-ΗΠΑ για επιδιωκόμενη συνεργασία Ρωσίας και Β. Κορέας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ εξέφρασαν «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την επιδιωκόμενη στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.

Σε διαβουλεύσεις που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Παρκ Τζιν (Ν. Κορέα), Γιόκο Καμίκαβα (Ιαπωνία) και Άντονι Μπλίνκεν (ΗΠΑ) συμφώνησαν να απαντήσουν με αποφασιστικό τρόπο σε τυχόν ενέργειες που θα απειλήσουν την περιφερειακή ασφάλεια, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρωσία, όπου συζήτησε την προοπτική στρατιωτικής συνεργασίας με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αξιωματούχοι σε Ουάσινγκτον και Σεούλ θεωρούν ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να αποκτήσει πολεμοφόδια από τη Βόρεια Κορέα για να αναπληρώσει τις απώλειες που έχει στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ, τόνισε την Τετάρτη ότι εάν η Ρωσία βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αναβαθμίσει το οπλοστάσιό της σε αντάλλαγμα για τη συνδρομή της στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, αυτό θα συνιστούσε «άμεση πρόκληση». Σε μια τέτοια περίπτωση, προειδοποίησε, η Σεούλ και οι σύμμαχοί της δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει
Ζημιές στις αποβάθρες λιμανιού της Υεμένης μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Ο Τραμπ ενημερώνει ηγέτες κρατών για δασμούς που θα επιβληθούν από την 1η Αυγούστου
Πάνω από 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσα τους και παιδιά-Δεκάδες αγνοούμενοι
BINTEO: Ο Νετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης-Τι συζήτησαν για Ιράν, Γάζα και Ουκρανία
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Νεκρός ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί 27 κατασκηνωτές από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Πώς πλημμύρισε η περιοχή σε λίγα λεπτά
BINTEO: Αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στην κοιλιά πύθωνα στην Ινδονησία