ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση

Στα όριά τους βρίσκονται οι πολίτες λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων στις τιμές των βασικών προϊόντων, της βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος, με την καθημερινότητά τους να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολή, αφού ο κλοιός της ακρίβειας φαίνεται να έσφιξε για τα καλά, ειδικότερα για του χαμηλοσυνταξιούχους και τη μεσαία τάξη.

Ακόμα και οι νέοι, που παρά το γεγονός ότι ενισχύονται οικονομικά με την βοήθεια των γονιών τους, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και ανησυχούν για το μέλλον τους. Εάν δηλαδή, η οικονομική τους κατάσταση θα τους επιτρέψει να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό και να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.

Μιλώντας στην κάμερα του REPORTER, πολίτες εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων σε σχέση με την ακρίβεια, όπως για παράδειγμα την επέκταση του μέτρου για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ και σε άλλα βασικά προϊόντα ή ακόμη και την επαναφορά της επιπλέον επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Για να μην καταλάβει κάποιος την ακρίβεια, σημαίνει ότι δεν τρώει και δεν πίνει. Πήγαν όλα πάνω. Οι μισθοί είναι χαμηλοί. Πώς θα ζήσουμε; Ειδικότερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Τι θα κάνουν; Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα. Θα πρέπει να επαναφέρει την επιχορήγηση στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό, αλλά να λάβει και νέα μέτρα. Να αφαιρέσει τον ΦΠΑ και από άλλα προϊόντα », δήλωσε ένας συνταξιούχος, ενώ μια άλλη συνταξιούχος θέλησε να τονίσει πως παρά τις αυξήσεις στις τιμές, οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Οι πολίτες, κάλεσαν την Κυβέρνηση να βρει τρόπους ώστε να μπει φρένο στις αυξήσεις, ειδικότερα στα είδη πρώτης ανάγκης, αφού υπάρχουν ήδη κοινωνικές ομάδες και οικογένειες με παιδιά που δύσκολα καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν.

Δείτε όσα δήλωσαν πολίτες στον REPORTER

Δειτε Επισης

«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας