ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση

Στα όριά τους βρίσκονται οι πολίτες λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων στις τιμές των βασικών προϊόντων, της βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος, με την καθημερινότητά τους να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολή, αφού ο κλοιός της ακρίβειας φαίνεται να έσφιξε για τα καλά, ειδικότερα για του χαμηλοσυνταξιούχους και τη μεσαία τάξη.

Ακόμα και οι νέοι, που παρά το γεγονός ότι ενισχύονται οικονομικά με την βοήθεια των γονιών τους, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και ανησυχούν για το μέλλον τους. Εάν δηλαδή, η οικονομική τους κατάσταση θα τους επιτρέψει να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό και να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.

Μιλώντας στην κάμερα του REPORTER, πολίτες εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων σε σχέση με την ακρίβεια, όπως για παράδειγμα την επέκταση του μέτρου για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ και σε άλλα βασικά προϊόντα ή ακόμη και την επαναφορά της επιπλέον επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Για να μην καταλάβει κάποιος την ακρίβεια, σημαίνει ότι δεν τρώει και δεν πίνει. Πήγαν όλα πάνω. Οι μισθοί είναι χαμηλοί. Πώς θα ζήσουμε; Ειδικότερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Τι θα κάνουν; Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα. Θα πρέπει να επαναφέρει την επιχορήγηση στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό, αλλά να λάβει και νέα μέτρα. Να αφαιρέσει τον ΦΠΑ και από άλλα προϊόντα », δήλωσε ένας συνταξιούχος, ενώ μια άλλη συνταξιούχος θέλησε να τονίσει πως παρά τις αυξήσεις στις τιμές, οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Οι πολίτες, κάλεσαν την Κυβέρνηση να βρει τρόπους ώστε να μπει φρένο στις αυξήσεις, ειδικότερα στα είδη πρώτης ανάγκης, αφού υπάρχουν ήδη κοινωνικές ομάδες και οικογένειες με παιδιά που δύσκολα καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν.

Δείτε όσα δήλωσαν πολίτες στον REPORTER

Δειτε Επισης

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ
Το καλοκαίρι του 2024 τίθεται σε εφαρμογή το e-kalathi-Ποια προϊόντα θα επιλεγούν
Παραμένει συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού-Αναμένονται χιόνια στο Τρόοδος
Με το σταγονόμετρο οι μειώσεις στις τιμές του κρέατος-Οι διακυμάνσεις στις τιμές
Κάθε σπίτι και ένας άρρωστος-Αυξημένα τα περιστατικά λοιμώξεων
Έξι αναφορές στον ΟΣΑΚ κατά ιατρικού προσωπικού σε ένα μήνα-Οργή για τον ασθενή που άφησαν σε αποθήκη
Κανονικά όλες οι σχολικές διαδρομές στη Λευκωσία τη Δευτέρα
Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων