Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό

«Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», έλεγε ένα από τα δύο σημειώματα που έδωσε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν σε έναν ταχυδρόμο το 1922 στο Τόκιο, όταν ο φυσικός είχε μάθει ότι θα βραβευόταν με το βραβείο Νόμπελ, λέγοντάς του πως κάποτε τα δύο σημειώματα θα έχουν αξία, κάτι το οποίο έγινε μετά από πολλά χρόνια. Η φράση του Αϊνστάιν στο εν λόγω σημείωμα, παραπέμπει στον 25χρονο επαγγελματία ποδηλάτη, Αλέξανδρο Αγρότη, ο οποίος, έχοντας απίστευτη θέληση, βρήκε τον τρόπο για να μαζέψει χρήματα και να τα προσφέρει στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

O Αλέξανδρος Αγρότης, θα πάρει το ποδήλατο του και θα πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό οδοιπορικό σε όλη την Κύπρο, ξεκινώντας από την επαρχία Αμμοχώστου, ποδηλατώντας ασταμάτητα για 24 ώρες, ενώ θα περάσει τόσο από τις ελεύθερες περιοχές, όσο και από τις κατεχόμενες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος πράττει κάτι ανάλογο, καθώς έκανε το ίδιο και πέρυσι, καταφέρνοντας σε λιγότερο από 24 ώρες, που ήταν ο αρχικός στόχος, να μαζέψει 3.307,42 ευρώ.

1000005746

Ο καθένας από εμάς, με οποιοδήποτε τρόπο, μπορεί να στηρίξει και να σταθεί δίπλα από ένα άνθρωπο που καλείται να δώσει μια δύσκολη μάχη. Δεν έχει σημασία αν κάποιος θα προσφέρει περισσότερα και άλλος λιγότερα. Σημασία έχει η αλληλεγγύη και η στήριξη κάθε ανθρώπου, ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Ο Αλέξανδρος σε ηλικία 16 ετών, βίωσε τη δική του περιπέτεια και έδωσε τη δική του μάχη στο Ογκολογικό. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του θυρεοειδή, ωστόσο πάλεψε και κατάφερε να βγει νικητής, συνεχίζοντας να κυνηγά τα όνειρα του. Έγινε επαγγελματίας ποδηλάτης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, με δική του πρωτοβουλία και με τον δικό του τρόπο, έγινε αυτός που θα βοηθήσει άλλους, που βρίσκονται στη θέση που βρισκόταν ο ίδιος.

«Έχω ένα υπόβαθρο με το Ογκολογικό. Στο παρελθόν είχα διαγνωστεί με καρκίνο του θυρεοειδούς και έκανα την θεραπεία μου στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου Περνώντας μια περίοδο στο Ογκολογικό, ήταν αυτονόητο για εμένα. Η απόφαση να κάνω τον γύρο της Κύπρου, πηγάζει επίσης από το ότι είμαι επαγγελματίας ποδηλάτης. Είναι η δουλειά μου αυτό το πράγμα και πάντα είχα το μικρόβιο, να κάνω έτσι παρόμοια challenge και μεγάλες διαδρομές, κυρίως στην Κύπρο», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER o Αλέξανδρος Αγρότης.

Ο νεαρός ποδηλάτης θεωρεί πως φέτος η απήχηση από τον κόσμο θα είναι περισσότερη, σε σχέση με το περσινό φιλανθρωπικό οδοιπορικό, ενώ δηλώνει πως εάν ξεπεράσει το προηγούμενο ποσό, το οποίο ανέρχεται στις 3.307,42 θα είναι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος.

«Τα προηγούμενα χρόνια είχα κάνει τη μισή Κύπρο και τις ελεύθερες περιοχές, που ήταν 350 χιλιόμετρα και αφού είδα ότι μπορώ να κάνω 12 ώρες, είπα θα δοκιμάσω 24. Πέρυσι ήμουν σε μια από τις πιο μεγάλες ομάδες στον κόσμο, είχα πολλούς αγώνες στα πόδια μου. Είχα το fitness για να μπορέσω να κάνω αυτό το πράγμα. Πέρυσι, πήρα κάπως το ρίσκο, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιδράσει το σώμα μετά από τόσες πολλές ώρες, αλλά τα κατάφερα. Πέρυσι ήταν καθαρά μια απλή ιδέα. Δηλαδή, δύο μέρες πριν το κάνω, είχα βάλει ένα βίντεο στο Instagram που έλεγα του κόσμου ότι θα κάνω αυτό το πράγμα και όποιος θέλει να κάνει την εισφορά του για το Ογκολογικό. Είχε κάνει μπαμ. Δηλαδή, δεν είχα κάποιο πλάνο από πριν. Ήταν απλά η δημοσίευση στο προσωπικό μου account. Φέτος, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα με τους σπόνσορες που έχουμε, θα πάμε ακόμη καλύτερα. Ο κύριος σπόνσορας είναι η Τράπεζα Κύπρου, Unicars, Garmin, RideEasyBikes, Alion, Perskindol, Fitensity και Ayios Mnason Cycling Club. Φέτος επειδή ήταν πιο προγραμματισμένο, κάναμε ένα πλάνο το πώς θα το προσεγγίσουμε στα social media, βρήκαμε σπόνσορες. Σίγουρα θα έχει παραπάνω επίδραση και σε θέμα ευαισθητοποίησης του κόσμου και στις εισφορές».

200

«Με επιμονή και υπομονή όλα μπορούμε να τα κάνουμε», αυτό είναι το μήνυμα του Αλέξανδρου στον κόσμο αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, με αφορμή την δική του περιπέτεια αλλά και την πρωτοβουλία του να ποδηλατήσει σε όλο το νησί για έναν τέτοιο σκοπό.

«Λόγω του ότι είχα ένα θέμα στο παρελθόν, για εμένα ήταν μεγάλο εμπόδιο να καταλάβω πως όλοι οι άνθρωποι και ειδικά οι αθλητές, δεν είναι τέλειοι. Όσο μεγάλωνα, βλέποντας τα είδωλα μου, τους επαγγελματίες ποδηλάτες, πίστευα ότι ήταν μυθικά πλάσματα που καταφέρνουν να κάνουν τον γύρο της Γαλλίας, τόσα χιλιόμετρα κλπ. Όταν ήρθε αυτό το πράγμα, ήταν μεγάλο σοκ για εμένα να αποδεχτώ ότι δεν είμαι τέλειος. Ήρθε ένα πρόβλημα υγείας που το όνειρο μου να γίνω επαγγελματίας ποδηλάτης, το έκανε πιο δύσκολο. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι αν και ένα 16χρονο αγόρι, όπως εγώ τότε, που είχα διαγνωστεί με αυτό το πράγμα, είναι πως υπάρχει τρόπος όταν υπάρχει θέληση. Κάποια στιγμή, όποτε θέλει ο Θεός και η ζωή, θα έρθει αυτό που θέλουμε να έρθει. Ειδικά ο καρκίνος του θυρεοειδούς επηρεάζει περισσότερο τον γυναίκειο πληθυσμό και αν δούμε τα ποσοστά από τις έρευνες, το κύριο κομμάτι του πληθυσμού είναι γυναίκες που διαγνώσθηκαν με καρκίνο του θυρεοειδούς. Στην ηλικία μου 16 χρονών, το ότι ήμουν αγόρι και σε τέτοια ηλικία, ήταν πολύ σπάνιο. Έτσι, το ότι εγώ σαν παράδειγμα βγαίνω έξω και λέω ότι είχα αυτό το θέμα, πιστεύω πως θα μπει στο μυαλό των ανθρώπων. Συνεπώς, ας το ελέγξουμε, είναι μια απλή ανάλυση».

Με στόχο να διανύσει 627 χιλιόμετρα σε όλη την Κύπρο, έχοντας και τη στήριξη από τον κόσμο σε αυτή του κίνηση, ο 25χρονος βάζει την κούραση σε δεύτερη μοίρα και καταφέρνει να συνδυάσει αυτό που τόσο αγαπά με τη θέληση του να βοηθήσει το Ογκολογικό.

«Το ότι το έκανα και πέρυσι, μέσα στο μυαλό μου λέω δεν υπάρχει περίπτωση να μην τερματίσω, εκτός εάν πρέπει να πάω νοσοκομείο. Σίγουρα, το ότι έχω την εμπειρία την περσινή, με βάζει σε μια πιο καλή θέση, γιατί πλέον ξέρω που πάω, ξέρω παραπάνω λεπτομέρειες για το σώμα μου. Ξέρω πως να αντιδράσω σε πόνους και κρίσεις. Όταν κάνεις τέτοιες αποστάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπει το σώμα σου σε κρίσεις. Όποιος και αν είσαι, θα περάσεις από μια περίοδο, που το μόνο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις είναι να σταματήσεις. Ευτυχώς, θα έχω support μαζί μου. Η αλήθεια, πέρυσι το support που είχα από τον κόσμο ήταν το κύριο κομμάτι που με έκανε να το τελειώσω, ειδικά κάτω από 24 ώρες. Δηλαδή ο ενθουσιασμός και το κίνητρο που μου έδωσε ο κόσμος, ήταν το κάτι άλλο. Το κυριότερο συναίσθημα που είχα πέρυσι ήταν τιμή, γιατί εγώ ως Αλέξανδρος μπόρεσα να συνδυάσω αυτό που αγαπώ τόσο πολύ, το ποδήλατο, με αυτή την εμπειρία για να δώσω σε ανθρώπους που το χρειάζονται και σε έναν οργανισμό που κάνει πάρα πολλή δουλειά. Δηλαδή, το Ογκολογικό Κέντρο είναι ένα διαμάντι που προσφέρει πάρα πολλά για τον κόσμο που περνά τέτοια δύσκολα πράγματα».

Ο Αλέξανδρος Αγρότης παροτρύνει και άλλα άτομα να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, καλώντας τους αρχικά να θέσουν τους δικούς τους στόχους, ανάλογα με το τι μπορούν να κάνουν.

«Μακάρι αυτό που θα κάνω, να δώσει ώθηση για τέτοιου είδους ενέργειες και σε άλλους. Πιστεύω ότι μέσω αυτού, δεν είναι μόνο το κομμάτι της υγείας, αλλά και αυτό του αθλητισμού. Δηλαδή, να βάλουμε ως κομμάτι της ζωής μας τον αθλητισμό και να καταλάβουμε ότι είναι πάνω μας το ότι μπορώ να κάνω κάτι δύσκολο, μπορώ να το κάνω. Είναι πάνω μου, εγώ βάζω τα όρια του εαυτού μου και μπορώ. Σίγουρα, το κομμάτι της απόστασης εξαρτάται με το κάθε άτομο. Το κάνω full-time, δεν δουλεύω πάνω σε κάτι άλλο. Έτσι έχω τον χρόνο και την ενέργεια να το κάνω. Άτομα που έχουν οικογένειες και έχουν full-time δουλειές και μετά το κάνουν σαν χόμπι, σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς. Αλλά ένα αντίστοιχο δύσκολο επίτευγμα μπορούν να το κάνουν σίγουρα. Ο καθένας βάζει τους δικούς του στόχους, οι οποίοι ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του αλλά και το τι μπορεί να κάνει».

1000005749

*Εισφορές μπορούν να γίνονται επί τόπου στα σημεία από τα οποία θα διέρχεται ο Αλέξανδρος και online: στον σύνδεσμο:

www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=JCV5XSQQSTVYW&fbclid=IwAR0khakD3NOsv3_HzkOiVDR6kok6C-nEVGdbXGGIcQp1hOnTT0hZ90-T_Yk · https://shop.tickethour.com/showEventInformation.html?idEvent=4363&fbclid=IwAR1_CM03sSNbocF6wxVNNGicwx2-AKBqEV_PxZJlgZj4ZM3hw9R2ho3cpW0

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία