Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν-«Ορόσημο οι 7/12 για τα Ελληνοτουρκικά»

«Το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές από τη Νέα Υόρκη, επιχειρώντας μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πάμε βήμα - βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα».

Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο προσφυγικό μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πως μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι, όμως που δε σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. «Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας» αναφέρθηκε.

Αναφορικά με το θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν ότι το ζήτημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αθήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συγκλονίζει η μητέρα που έγινε δότρια ήπατος για τον γιο της-«Και την καρδιά μου να μου ζήταγαν, θα την έδινα»
Άγριους καβγάδες περιγράφουν οι γείτονες της γυναίκας που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια
Μεγάλη απάτη στην Ελλάδα για το Final Four-PR με δήθεν «άκρες» απέσπασε €70.000 από επιχειρηματίες
Δένδιας: Αν η Τουρκία υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας, επιλύεται το 95% των διαφορών μας
Συγκλονισμένος ο διασώστης που βρήκε το μωρό στα σκουπίδια-«Η σακούλα μύριζε έντονα χλωρίνη»
Στον εισαγγελέα ο Χρίστος Μαυρίκης-Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της δωροδοκίας δικαστή
Συνεδριάζει σήμερα υπό ελληνική προεδρία το ΣΑ του ΟΗΕ για άρση κυρώσεων στη Συρία
Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό πεντάχρονο κοριτσάκι από κεραυνοβόλο σηψαιμία
Γυναίκα στην Ελλάδα γέννησε και πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια
Η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τα πέντε χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι-«Κόντεψα να πεθάνω για το τίποτα»