Πάει στο Λονδίνο η Κανάρη για την δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής

Προχωρούμε με τις διαδικασίες για δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής, δήλωσε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι «δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις, ούτε της Κυβέρνησης, ούτε εμένα προσωπικά σε ότι αφορά τη δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής για μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Προχωρούμε όπως είχαμε συμφωνήσει στις διαδικασίες για τη δημιουργία της».

Η Υπουργός προσθέτει ότι στις 5 Οκτωβρίου μεταβαίνει στο Λονδίνο προκειμένου να υπογραφούν συμφωνίες με δύο νοσηλευτήρια.

«Με το ένα νοσοκομείο διατηρούμε ήδη ως Κύπρος/ΟΚΥπΥ συμφωνία, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και αφορά τα παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο», αναφέρει. Στόχος μας, σημειώνει η κ. Κανάρη, «είναι με τη συμφωνία αυτή να εξασφαλίσουμε ότι, δικοί μας γιατροί και άλλο προσωπικό μέσα από υποτροφίες θα λάβουν την εκπαίδευση που χρειάζονται».

Πρόσθετα, είπε, θα ζητηθεί η βοήθειά τους για να δημιουργηθεί στην Κύπρο δομή και ταυτόχρονα, με αυτή τη συμφωνία, θα μπορούμε τα πολύ εξειδικευμένα, δύσκολα και επείγοντα περιστατικά να τα παραπέμπουμε κοντά τους.

«Από πλευράς μου έχουν δοθεί οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για προκήρυξη θέσης και πρόσληψη εξειδικευμένου γιατρού στην Κύπρο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»