Ικανοποίηση ΤΕΒΕΑ για το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας-Δερύνειας

Ικανοποίηση για τις «θετικές», όπως τις χαρακτηρίζει, εξελίξεις που φαίνεται να έχουν προκύψει για το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας, μετά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, εκφράζει η Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).

Σε ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται πως «αυτό που προέχει, δεν είναι η προσκόλληση στα λάθη του παρελθόντος, αλλά η εγκατάλειψη των πρακτικών των καθυστερήσεων και η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων τμημάτων για εκπόνηση και έγκριση του Τοπικού Σχεδίου το συντομότερο δυνατόν. Η έλλειψη Τοπικού Σχεδίου καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε ανάπτυξη ή προσέλκυση δυνητικών επενδυτών και κρατά καθηλωμένες τις περιοχές που επηρεάζονται αλλά και την ευρύτερη Επαρχία Αμμοχώστου» σημειώνεται.

Η ΤΕΒΕΑ «χαιρετίζει τις δεσμεύσεις που έδωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των διαδικασιών, από την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, έως την τελική απόφαση του Πολεοδομικού Συμβουλίου στη βάση της μελλοντικής γνωμάτευσης της Περιβαλλοντικής Αρχής στα τέλη του τρέχοντος έτους, μέχρι και την τελική έγκριση και δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου».

Ακόμα η Εταιρεία χαιρετίζει «τη διαβεβαίωση που έδωσε ότι δεν τίθεται θέμα για πιθανή ανατροπή της μέχρι σήμερα διαδικασίας σε περίπτωση αλλαγής της σύνθεσης του Πολεοδομικού Συμβουλίου».

Χαιρετίζει, επίσης, τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το Τμήμα Περιβάλλοντος «πως θα δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση των περιβαλλοντικών πτυχών του Τοπικού Σχεδίου με σκοπό να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών».

Στην ανακοίνωση η ΤΕΒΕΑ εκφράζει «θερμές ευχαριστίες στους Δημάρχους, Κοινοτάρχες και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής που δεν έπαψαν να αγωνίζονται για διευθέτηση του προβλήματος, καθώς και σε όλους τους Βουλευτές Αμμοχώστου, από όλες τις κομματικές παρατάξεις, που εισάκουσαν τις ανησυχίες των τοπικών αρχών και φορέων και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να εγγράψουν το θέμα του Τοπικού Σχεδίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να αναδείξουν το πρόβλημα και να θέσουν τις βάσεις για οριστική επίλυση του».

Δειτε Επισης

«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες την νότια Γάζας, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Σε επ’ αόριστον αποχή από υπερωρίες οι ταχυδρομικοί διανομείς της «Ισότητας»
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
«Η 10η Δεκεμβρίου αποτελεί υπενθύμιση ότι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη