Κάλεσμα ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για να λάβει μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προειδοποίησε έγκαιρα για τους κινδύνους νέων ανατιμήσεων και αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η επιστολή της Προέδρου μας Αννίτας Δημητρίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από δύο βδομάδες», αναφέρει σε δήλωση της η Σάβια Ορφανίδου.

Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, «δυστυχώς η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει λανθασμένα να διακόψει πρόωρα τα μέτρα στήριξης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όταν δηλαδή τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδοτούμενοι το είχαν περισσότερο ανάγκη. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η ανάγκη αυτή δεν αναγνωρίζεται».

Προσθέτοντας ότι, «τεκμηριωμένα είχαμε διατυπώσει την εκτίμηση πως δημοσιονομικά υπήρχε η δυνατότητα τα μέτρα να συνεχιστούν για ακόμη τρεις μήνες και πως, ειδικά για φέτος, προτεραιότητα στην πολιτική μας θα έπρεπε να ήταν η συγκράτηση των τιμών.  Είναι για αυτό που μιλήσαμε για μέγα σφάλμα οικονομικής πολιτικής».

Παράλληλα η κ. Ορφανίδου τονίζει πως, «η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, η ακρίβεια και τα ψηλά επιτόκια, δημιουργούν κινδύνους για τη συνέχεια. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα πως πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των πολιτών και της οικονομίας, όπως η επαναφορά των μέτρων για τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, για περιορισμό της ζημιάς που έγινε. 

Δειτε Επισης

Στα €6,75 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Σε κοινή συνισταμένη ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ για Πάφο στις Δημοτικές Εκλογές-Οι ανακοινώσεις Σιζόπουλου
Διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Πολεμιδιών ο Ανδρέας Θεοδώρου
Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
ΓΓ ΑΚΕΛ: Συγκεκριμένη πρόταση στον ΠτΔ για άρση αδιεξόδου στο Κυπριακό
Μέση Ανατολή: Οικονομικές επιπτώσεις, Τουρκία και μεταναστευτικό
Παλεύουν για ισχυρά ψηφοδέλτια Ευρωεκλογών τα κόμματα-Η ονοματολογία και πότε θα ληφθούν αποφάσεις
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS