Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για Τριμερή-«Αν όχι τώρα, το επόμενο διάστημα»

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης κοινής συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, μετά τις χωριστές συναντήσεις που θα έχει μαζί τους την Παρασκευή και το Σάββατο, αντίστοιχα, στη Νέα Υόρκη, αν όχι τώρα στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται την Παρασκευή στις 12:10 τοπική ώρα (19:10 ώρα Κύπρου) με τον κ. Γκουτέρες, στον οποίο θα επαναλάβει την ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου του, ο οποίος θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης  των διαπραγματεύσεων. Σημειώνεται πως συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει την Παρασκευή και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσπάθεια επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό και ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ θα βρεθούν στο επίκεντρο και γεύματος εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή προς τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Στο μεταξύ, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, συνεχίζει τις επαφές του με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά.

Εξάλλου, πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε σύντομη, φιλοφρονητικού χαρακτήρα συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Δειτε Επισης

Παρέλαβε την ετήσια Έκθεση της ΡΑΕΚ ο ΠτΔ-«Στο 17,2% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού η συνεισφορά των ΑΠΕ»
Έκκληση Δημοσιονομικού Συμβουλίου οι προϋπολογισμοί από 2025 να διατηρούν πορεία ελλειμμάτων και χρέους
Τσίβικος: Η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της ΚΔ, κάθε παράβαση μια νέα εισβολή
Ανησυχία για εντεινόμενες προκλήσεις εντός νεκρής ζώνης εξέφρασε η Πρ. Βουλής
Αναμένει την απάντηση της Chevron, αποτιμά θετικά τις τοποθετήσεις της εταιρείας ο Παπαναστασίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας-«Ήθελαν να σώσουν τα τομάρια τους και όχι να τη βοηθήσουν»
Mπορέλ για Κυπριακό-«Δεν είναι δώρο στην Τουρκία όσα προτείνονται για σχέσεις με ΕΕ»
Υποστήριξε πως άλλα του είπε ο Πρόεδρος και άλλα έκανε για τους συμβούλους ο Ελεγκτής
Βάζει μπροστά το μεταναστευτικό πρόβλημα για την τοποθέτηση κάμερας στον Άγιο Δομείτο ο σύμβουλος Τατάρ
Επιστολή Αννίτας στον Πρόεδρο-Ζητά 4 εκατομμύρια ευρώ για τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό