Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για Τριμερή-«Αν όχι τώρα, το επόμενο διάστημα»

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης κοινής συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, μετά τις χωριστές συναντήσεις που θα έχει μαζί τους την Παρασκευή και το Σάββατο, αντίστοιχα, στη Νέα Υόρκη, αν όχι τώρα στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται την Παρασκευή στις 12:10 τοπική ώρα (19:10 ώρα Κύπρου) με τον κ. Γκουτέρες, στον οποίο θα επαναλάβει την ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου του, ο οποίος θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης  των διαπραγματεύσεων. Σημειώνεται πως συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει την Παρασκευή και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσπάθεια επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό και ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ θα βρεθούν στο επίκεντρο και γεύματος εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή προς τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Στο μεταξύ, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, συνεχίζει τις επαφές του με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά.

Εξάλλου, πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε σύντομη, φιλοφρονητικού χαρακτήρα συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Δειτε Επισης

Στο χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Δαμασκό ο Αρχηγός Διπλωματικής Αποστολής-Το μήνυμα ΠτΔ
Προκαλεί ο Τατάρ-Παρομοιάζει την Κυπριακή Δημοκρατία με το Ισραήλ και κάνει λόγο για «αδίστακτη νοοτροπία»
Β. Πάλμας: Δεν είναι δεδομένη η ελευθερία που απολαμβάνουμε
Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Στην Επιτροπή Οικονομικών η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Ειλημμένη πολιτική απόφαση»
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση
Ξεκαθαρίζει το Λονδίνο για τις Βάσεις Ακρωτηρίου-«Δεν υπήρξε αίτημα από ΗΠΑ για βοήθεια»
Με απευθείας εκλογή ΓΓ ΑΚΕΛ ολοκληρώνεται συνέδριο κόμματος-Δεν αναμένεται αμφισβήτηση Στεφάνου
Ξεκάθαρο μήνυμα Πάλμα-«Η Κύπρος δεν πρόκειται να γίνει ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων»
Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ