Θλίψη Βουλής για δυστύχημα στη Λιβύη και πλημμύρες σε Θεσσαλία

Τη θλίψη της Βουλής και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια ζωών στο δυστύχημα στη Λιβύη με ελληνική αυτοκινητοπομπή εξέφρασε ο Προεδρεύων Ζαχαρίας Κουλίας, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά στην Ολομέλεια.

Ο κ. Κουλίας μίλησε για ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των πλημμυρών που έπληξαν τη γη της Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι η σφοδρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης των υδάτων, λίγες μόλις ημέρες μετά τις παρατεταμένες καταστροφικές και επίσης φονικές πυρκαγιές, άφησε πίσω της νεκρούς, τραυματίες, ανθρώπους που έχασαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και ανεπανόρθωτες ζημιές στον χώρο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

«Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι των χωριών του θεσσαλικού κάμπου είναι εκτεθειμένοι σε σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους, καθώς νεκρά ζώα αναδύονται καθημερινά μέσα από τα λασπόνερα, με το τοπίο να είναι αλλόκοτα θλιβερό», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης τη θλίψη του Σώματος και για το πρόσφατο δυστύχημα στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε από τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα συνέδραμε τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Λιβύη.

 «Την αμέριστη συμπαράσταση του κυπριακού λαού έχω ήδη μεταφέρει στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην πρώτη συνεδρία της νέας συνόδου της Βουλής, εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια του σώματος προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα προς τους συγγενείς των θυμάτων», είπε.

«Ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση στους τραυματίες από το δυστύχημα στη Λιβύη και από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα, καθώς και τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών και επιστροφή στην κανονικότητα για τους πληγέντες», ανέφερε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»