Ανησυχία για το νέο περιστατικό βίας σε Γυμνάσιο-Ζητούν άμεσες λύσεις οι γονείς

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό βίας, που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο στη Λευκωσία, ανάμεσα σε τρεις μαθήτριες, με τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να δείχνουν ότι αρκετά άλλα παιδιά περικύκλωναν τις τρεις μαθήτριες και παρακολουθούσαν αμέτοχοι την εξέλιξη του καυγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριος καβγάς μαθητριών σε σχολείο στη Λευκωσία-Θα κληθούν για κατάθεση

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, οι μαθήτριες φαίνεται να είχαν προσωπικές διαφορές και την ώρα που σχόλασαν, διασταυρώθηκαν έξω από το σχολείο, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα, όπως έγινε ήδη γνωστό, έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, με τη μία εκ των μαθητριών να έχει δώσει κατάθεση.

Πάντως, το νέο περιστατικό προκαλεί διάφορα ερωτηματικά, όπως για ποιο λόγο κανένας δεν επενέβη, αφού όπως φαίνεται αι στις εικόνες, ήταν αρκετοί μαθητές παρόντες. Εκτός αυτού, λογικά στο χώρο βρίσκονταν και γονείς, που είχαν πάει για να παραλάβουν τα παιδιά τους, ωστόσο δεν διακρίνεται κάποιος ενήλικας να προσπάθησε να τις χωρίσει.

Από πλευράς τους, οι οργανωμένοι γονείς θεωρούν ότι είναι καιρός να δημιουργηθεί μία κουλτούρα εντός του σχολείου, που θα διδάξει στα παιδιά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία, αλλά με πολιτισμένο τρόπο, όπως ο διάλογος.

«Είναι τραγικό να γίνονται αυτά τα πράγματα στα σχολεία, χρίζουν άμεσης διερεύνησης. Πρέπει να δοθεί στήριξη στους μαθητές και στα σχολεία μας. Δεν πρέπει να λύνονται με βία οι διαφορές. Μας προβληματίζουν αυτά τα περιστατικά και πρέπει να το δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε απαίτηση οι καθηγητές να παίζουν το ρόλο των αστυνομικών και να μπαίνουν στις αίθουσες και να λαμβάνουν μέτρα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται πως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας που παρατηρήθηκε στα σχολεία, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ωστόσο είναι το μοναδικό που έλαβε έκταση, λόγω της φύσης του και του βίντεο που υπάρχει.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το θέμα και να βρούμε λύσεις. Είναι εδώ που πρέπει να δώσει βάση το σχολείο. Πρέπει να δουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πρέπει να καλλιεργηθούν στα σχολεία κουλτούρες. Πρέπει να μάθουν οι μαθητές ότι δεν πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους με τη βία, αλλά με πολιτισμένο τρόπο».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μάλιστα έχει διατάξει έρευνα γεγονότων, για να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη και ποιος ήταν ο λόγος της συμπλοκής. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να λάβει μέτρα, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα εντός των σχολικών μονάδων, ενώ σημειώνεται πως οι μαθήτριες έχουν τιμωρηθεί.

Δειτε Επισης

Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών