Ανησυχία για το νέο περιστατικό βίας σε Γυμνάσιο-Ζητούν άμεσες λύσεις οι γονείς

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό βίας, που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο στη Λευκωσία, ανάμεσα σε τρεις μαθήτριες, με τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να δείχνουν ότι αρκετά άλλα παιδιά περικύκλωναν τις τρεις μαθήτριες και παρακολουθούσαν αμέτοχοι την εξέλιξη του καυγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριος καβγάς μαθητριών σε σχολείο στη Λευκωσία-Θα κληθούν για κατάθεση

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, οι μαθήτριες φαίνεται να είχαν προσωπικές διαφορές και την ώρα που σχόλασαν, διασταυρώθηκαν έξω από το σχολείο, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα, όπως έγινε ήδη γνωστό, έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, με τη μία εκ των μαθητριών να έχει δώσει κατάθεση.

Πάντως, το νέο περιστατικό προκαλεί διάφορα ερωτηματικά, όπως για ποιο λόγο κανένας δεν επενέβη, αφού όπως φαίνεται αι στις εικόνες, ήταν αρκετοί μαθητές παρόντες. Εκτός αυτού, λογικά στο χώρο βρίσκονταν και γονείς, που είχαν πάει για να παραλάβουν τα παιδιά τους, ωστόσο δεν διακρίνεται κάποιος ενήλικας να προσπάθησε να τις χωρίσει.

Από πλευράς τους, οι οργανωμένοι γονείς θεωρούν ότι είναι καιρός να δημιουργηθεί μία κουλτούρα εντός του σχολείου, που θα διδάξει στα παιδιά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία, αλλά με πολιτισμένο τρόπο, όπως ο διάλογος.

«Είναι τραγικό να γίνονται αυτά τα πράγματα στα σχολεία, χρίζουν άμεσης διερεύνησης. Πρέπει να δοθεί στήριξη στους μαθητές και στα σχολεία μας. Δεν πρέπει να λύνονται με βία οι διαφορές. Μας προβληματίζουν αυτά τα περιστατικά και πρέπει να το δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε απαίτηση οι καθηγητές να παίζουν το ρόλο των αστυνομικών και να μπαίνουν στις αίθουσες και να λαμβάνουν μέτρα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται πως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας που παρατηρήθηκε στα σχολεία, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ωστόσο είναι το μοναδικό που έλαβε έκταση, λόγω της φύσης του και του βίντεο που υπάρχει.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το θέμα και να βρούμε λύσεις. Είναι εδώ που πρέπει να δώσει βάση το σχολείο. Πρέπει να δουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πρέπει να καλλιεργηθούν στα σχολεία κουλτούρες. Πρέπει να μάθουν οι μαθητές ότι δεν πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους με τη βία, αλλά με πολιτισμένο τρόπο».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μάλιστα έχει διατάξει έρευνα γεγονότων, για να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη και ποιος ήταν ο λόγος της συμπλοκής. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να λάβει μέτρα, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα εντός των σχολικών μονάδων, ενώ σημειώνεται πως οι μαθήτριες έχουν τιμωρηθεί.

Δειτε Επισης

Αποκατάσταση και άλλων σχολικών δρομολογίων στη Λεμεσό από την Παρασκευή
Η παρεξήγηση με την... υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν-«Γελοιότητες, αυτό βρήκαν» (pic)
Ακυρώθηκε διάταγμα δέσμευσης χρημάτων σε λογαριασμούς του Δήμου Πάφου
Κλειστοί δρόμοι στην Λευκωσία την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου
Ανατροπή με το χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα-Πληροφορίες ότι δεν θα γίνει εκταφή
Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα γιος Ισραηλινού υπουργού
Χαιρετίζει ο κοινοτάρχης Τηλλυρίας την προσθήκη χαλιτζιού στο μητρώο ΕΕ
«Τη βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα... Πώς κάνεις έτσι; Ένας λιγότερος πάνω στη γη»