Παράπονα οδηγών για φορτηγά που κάνουν… ράλι-Στο τραπέζι ωράριο και ταχύτητα

Ανοίγει ξανά η συζήτηση ενώπιον της Βουλής, αναφορικά με τα μεγάλα φορτηγά και τις νταλίκες, που φαίνεται να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους αυτοκινητόδρομους, με αρκετά εξ αυτών μάλιστα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούν τη δυσφορία των οδηγών, οι οποίοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους και την ομαλή διακίνησή τους στους δρόμους.

Τα παράπονα των πολιτών για το συγκεκριμένο προβληματικό φαινόμενο, έπιασαν τόπο, καθώς το ζήτημα οδηγείται εκ νέου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, με τους αρμόδιους να ψάχνουν τρόπους αλλά και λύσεις, για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους. Επικρατούσα άποψη πάντως, που πρόκειται να τεθεί και στο τραπέζι, είναι πως η καθιέρωση ωραρίου διακίνησης των μεγάλων φορτηγών, ίσως να βελτιώσει την εικόνα στους δρόμους, όπως επίσης και η τροποποίηση της Νομοθεσίας για να υπάρχει μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα στις νταλίκες.

Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα αφορά τις νταλίκες, βαρέλες, αντλίες μπετόν και γενικώς μεγάλα φορτηγά, τα οποία κινούνται σε ώρες αιχμής και φαίνεται να διογκώνουν το πρόβλημα, της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους, κατά τις πρωινές ώρες κυρίως, που οι πλείστοι κατευθύνονται στους χώρους εργασίας τους.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας, ανέφερε στον REPORTER ότι, «πρόκειται για ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε πολλοί στους δρόμους. Ακούσαμε πολλά παράπονα από κόσμο, αναφορικά με τη χρήση του αυτοκινητόδρομου ανεξέλεγκτα από μεγάλα φορτηγά σε οποιανδήποτε ώρα της ημέρας, με την ταχύτητα που τρέχουν δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας σε άλλους οδηγούς, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους».

Έτσι, με την εγγραφή του θέματος, η Επιτροπή πρόκειται να μελετήσει εάν υπάρχουν εφικτές λύσεις, οι οποίες θα εξυπηρετούν και αυτούς που επαγγελματικά ως επί το πλείστο, χρησιμοποιούν ανά πάσα ώρα τον αυτοκινητόδρομο για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά ταυτόχρονα, να μην δημιουργούν το αίσθημα ανασφάλειας στους υπόλοιπους οδηγούς. «Όπως αντιλαμβάνεστε, αρκετά φορτηγά κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια της ημέρας στους αυτοκινητόδρομους και μάλιστα όταν προσπερνούν ένα άλλο όχημα, υπάρχει το αίσθημα της ανασφάλειας του οδηγού του μικρού οχήματος, ή μπορεί να δημιουργούν ουρές ή μπορεί να τρέχουν και να νιώθει ο οδηγός του οχήματος ένα τράνταγμα».

Αυτό που ξεκαθάρισε ο κ. Μουσιούττας, είναι πως οι ίδιοι οι βουλευτές, θέλουν πρώτα να ακούσουν τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων και τους ενδιαφερόμενους, για να δουν εάν υπάρχει κάποιος τρόπος εφικτός ρύθμισης αυτού του θέματος. «Ένα παράδειγμα, είναι να τεθούν κάποια συγκεκριμένα ωράρια ούτως ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τις ώρες που κυκλοφορούν τα μεγάλα οχήματα, για να το έχουν υπόψη όταν θα βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και τα ίδια τα μεγάλα οχήματα, να μην μπορούν να κυκλοφορούν συγκεκριμένες ώρες, οι οποίες θα ενοχλούσαν τους υπόλοιπους οδηγούς».

Εάν το πρόβλημα περιορίζεται μόνο κατά τις πρωινές ώρες, τότε θα τεθεί στο τραπέζι το μέτρο, ότι μεταξύ των ωρών 7 με 8 δεν θα κυκλοφορούν νταλίκες στους αυτοκινητόδρομους. «Χρειάζεται ειδική ρύθμιση το θέμα, αλλά σίγουρα πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα, καθώς ένα πρόβλημα λύνεται πρώτα με συζήτηση και μετά με επιβολή ενός μέτρου. Γι’ αυτό θέλουμε να ακούσουμε όλες τις πλευρές και να αποφασίσουμε τι είναι το καλύτερο. Θεωρώ, ότι είναι πολύ σημαντικό να θέσουμε εισηγήσεις στο τραπέζι και από εκεί και πέρα εναπόκειται τι θα υλοποιηθεί από όλα αυτά που θα λεχθούν και θα συναποφασιστούν».

Δειτε Επισης

Ώρα μηδέν για τη Ράφα-Ο Νετανιάχου αγνοεί τον Μπάιντεν, ξεκινά εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα
Κάμερες σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και σε ευαίσθητους χώρους ζητά η Ισότητα
Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν-Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα