Νέα απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Ζητά ενημέρωση για τα αίτια και τις ενέργειες ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας, που δεν είναι η πρώτη τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε χθες στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις Κεντρικές, κρατούμενος, επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ωστόσο έγινε αντιληπτός και αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Το περιστατικό, δεν γνωστοποιήθηκε από τις Κεντρικές, αλλά από τον Σύνδεσμο Φυλακισμένων, ο οποίος με επιστολή του, μέσω του δικηγόρου Αλέξανδρου Κληρίδη, προς τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών να ζητά ενημέρωση καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν για διερεύνηση του περιστατικού, ενώ ζητά ενημέρωση για αίτια «για σκοπούς ενημέρωσής και διαφάνειας».

379430850_799044208894498_6927087748110441555_n

Σημειώνεται πως, από την αρχή του έτους καταγράφηκαν πέντε απόπειρες αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής, ενώ έχει καταγραφεί και μια αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η πρώτη αυτοκτονία στις Φυλακές, ενώ αμέσως την επόμενη ημέρα, 22χρονος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, χωρίς να μεταφερθεί στον ψυχίατρο για να τύχει εξέτασης, ενώ την επόμενη ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε δεύτερη απόπειρα. Επίσης, στις 8 Μαρτίου άλλος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και υποβλήθηκε σε πάνω από 20 συρραφές, ενώ στις 28 Απριλίου υπόδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την ώρα της επίσκεψης της υπουργού Δικαιοσύνης.

Δειτε Επισης

Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ στη Βουλή των Ελλήνων
Δεν αλλάζει την κατανομή εδρών η αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για την Σαντορίνη-Νέος σεισμός στην Αμοργό
Δύο χρόνια από τα 7,8 Ρίχτερ στη Χατάι-Πασχίζουν, ζουν σε κοντέινερ, δεν ξαναπήγαν τουρίστες
Πολιτικοποιεί τις απειλές κατά του Προέδρου η οικογένεια του Aykut-Βλέπει παιχνίδια, το συνδέει με την κατάσταση της υγείας του
Το προφίλ του 35χρονου δράστη της επίθεσης σε σχολείο στη Σουηδία με 11 νεκρούς
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
«Θα σε σκοτώσω αν πας στον Εισαγγελέα»-Γυναίκα κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της στον Βόλο για ενδοοικογενειακή βία
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός μήνας που καταγράφτηκε ποτέ στην υφήλιο
ΒΙΝΤΕΟ: Μαγευτικές εικόνες από τα κατάλευκα ορεινά (pics)