Ο Έλον Μασκ στρατολογεί κόσμο για εμφύτευση τσιπ σε εγκέφαλο ανθρώπων

Ο Έλον Μασκ θα ξεκινήσει να εμφυτεύει τσιπάκια στον εγκέφαλο ανθρώπων, αφού η εταιρεία του που τα κατασκευάζει, η Neuralink, έλαβε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει δοκιμές, σε μία μελέτη που θα διαρκέσει έξι χρόνια.

Η εταιρεία αναζητά ανθρώπους με κάποιου είδους παράλυση, για να λάβουν μέρος ως εθελοντές στις δοκιμές που πρόκειται να διεξάγει.

Η Neuralink είναι μία από τις πολλές εταιρείες που αναπτύσσουν τέτοιου είδους τσιπάκια, που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και θα επιτρέπουν την επικοινωνία με υπολογιστές μέσω της σκέψης.

Οπως ανακοίνωσε η Neuralink, αναζητά ασθενείς με τετραπληγία λόγω κάκωσης του νωτιαίου μυελού ή ALS. Στους ανθρώπους που θα διαθέσουν εαυτούς στην έρευνα, θα εμφυτευθεί χειρουργικά μία διεπαφή εγκεφάλου – υπολογιστή (brain – computer interface – BCI) σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση, με στόχο να μπορούν να ελέγχουν έναν κέρσορα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πέρυσι, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για fast-track δοκιμές σε ανθρώπους, αν και τον Μάιο έλαβε τελικά την άδεια των αμερικανικών υγειονομικών αρχών για να δοκιμάσει διασυνδεδεμένα εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει πως έχει τόση πολλή εμπιστοσύνη στα συγκεκριμένα εμφυτεύματα, που θα τα έβαζε ακόμη και στα παιδιά του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του στρατιωτικού διαστημόπλοιου X-37
BINTEO: Ακτιβιστές έστειλαν μήνυμα για την κλιματική αλλαγή-Έβαψαν «πράσινη» τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας
Ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ έφτιαξαν ύφασμα που αλλάζει χρώμα μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Μεγάλη πτώση για την Κύπρο στις μαθητικές επιδόσεις-Ανησυχητικό το επίπεδο παγκοσμίως
Αγωγή 550 εκατ. ευρώ κατά της Meta από ισπανικά ΜΜΕ για «αθέμιτο ανταγωνισμό»
Ανησυχία για τις επιθέσεις από αρκούδες στην Ιαπωνία-Έξι νεκροί σε ένα χρόνο
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη «έσωσε» το αριστούργημα του Κλιμτ που καταστράφηκε από τους Ναζί
«Μια πισίνα νερό» καταναλώνεται για κάθε συναλλαγή με bitcoin
Η Google ξεκινά από σήμερα τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών
Πώς η επιστήμη συμβάλλει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας