Ο Έλον Μασκ στρατολογεί κόσμο για εμφύτευση τσιπ σε εγκέφαλο ανθρώπων

Ο Έλον Μασκ θα ξεκινήσει να εμφυτεύει τσιπάκια στον εγκέφαλο ανθρώπων, αφού η εταιρεία του που τα κατασκευάζει, η Neuralink, έλαβε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει δοκιμές, σε μία μελέτη που θα διαρκέσει έξι χρόνια.

Η εταιρεία αναζητά ανθρώπους με κάποιου είδους παράλυση, για να λάβουν μέρος ως εθελοντές στις δοκιμές που πρόκειται να διεξάγει.

Η Neuralink είναι μία από τις πολλές εταιρείες που αναπτύσσουν τέτοιου είδους τσιπάκια, που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και θα επιτρέπουν την επικοινωνία με υπολογιστές μέσω της σκέψης.

Οπως ανακοίνωσε η Neuralink, αναζητά ασθενείς με τετραπληγία λόγω κάκωσης του νωτιαίου μυελού ή ALS. Στους ανθρώπους που θα διαθέσουν εαυτούς στην έρευνα, θα εμφυτευθεί χειρουργικά μία διεπαφή εγκεφάλου – υπολογιστή (brain – computer interface – BCI) σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση, με στόχο να μπορούν να ελέγχουν έναν κέρσορα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πέρυσι, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για fast-track δοκιμές σε ανθρώπους, αν και τον Μάιο έλαβε τελικά την άδεια των αμερικανικών υγειονομικών αρχών για να δοκιμάσει διασυνδεδεμένα εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει πως έχει τόση πολλή εμπιστοσύνη στα συγκεκριμένα εμφυτεύματα, που θα τα έβαζε ακόμη και στα παιδιά του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Η επιλογή που μπορεί να «σώσει» την υγεία της μπαταρίας του iPhone
Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid